szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A 67 éves vádlott lánya élettársának az anyjával végzett.

A Fővárosi Főügyészség előre kitervelten elkövetett emberölés bűntette miatt nyújtott be vádiratot egy 67 éves férfi ellen. A vádlott gyakorlott lövőnek számított, egyesületi tag volt, versenyeken is részt vett. Lányával és annak élettársával élt egy közös ingatlanban, később azonban megromlott a viszonyuk, ezért a fiatalok az élettárs családjához költöztek.

A férfi nem tudta elfogadni lánya döntését, ezért elhatározta, hogy megöli a másik család egyik tagját, az élettárs óvónőként dolgozó édesanyját, akit szintén felelősnek tartott a történtekért. A vádlott 2018. november 21-én magához vette a lőszerrel betárazott, engedéllyel tartott lőfegyverét, és az óvónő reggeli, munkába járási útvonalához ment a III. kerületbe. A férfi négy célzott lövést adott le lánya élettársának anyjára, aki az elszenvedett sérülések következtében életét vesztette.

Ezt követően a vádlott a közelben öngyilkosságot kísérelt meg, a rendőrök azonban rátaláltak és elfogták, majd kórházba szállíttatták.

A Fővárosi Főügyészség a terhelt ellen előre kitervelten elkövetett emberölés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre.

A Fővárosi Ítélőtábla 2020. június 26-án kihirdetett jogerős ítéletével – helyt adva a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség indítványának – megváltoztatta a Fővárosi Törvényszék 2019 decemberében hozott elsőfokú döntését és 20 év fegyházbüntetés helyett életfogytig tartó szabadságvesztéssel sújtotta azt a jelenleg 67 éves elkövetőt, aki 2018. november 21-én előre kitervelten, szeretetféltésből több lövéssel végzett ki egy óbudai óvónőt.

A másodfokú bíróság döntése értelmében az elkövető 25 év elteltével, 92 évesen kerülhet legkorábban feltételes szabadságra.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!