szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Fellebbezett az ügyészség a Vizoviczki László és két társa esetében múlt hét csütörtökön hozott ítélet ellen.

Súlyosbításért fellebbezett az ügyészség a Vizoviczki-ügyben. Az bíróság az ítéletben az ügy 22 vádlottja közül azt a nyolcat találta bűnösnek, akik előzőleg beismerték bűnösségüket és lemondtak a tárgyalás jogáról. Az ügyészség három vádlott - köztük az első rendű vádlott Vizoviczki László - esetében jelentett be fellebbezést.

Vizoviczkit szerintük hosszabb időre kellene börtönbe ültetni, és eltiltani a közügyektől. Egy vádlottnál, aki nem kapott pénzbüntetést, ennek kiszabását, míg a harmadik vádlottnál súlyosabb pénzbüntetés kiszabását kérik.

A sokáig a budapesti éjszakai élet királyaként emlegetett Vizoviczki Lászlót a múlt héten hét év börtönre, hét év közügyektől eltiltásra és 108 millió forint pénzbüntetésre ítélték magas rangú rendőrök és hivatalnokok megvesztegetése bűntette és titkos adatokkal visszaélés miatt, az ellene 2014-ben indult perben. 2018-ban már adócsalásért is elítélték, ugyancsak hét évre.

Az ügynek 14 további vádlottja van, akik nem ismerték be bűnösségüket, az esetükben tovább folytatódik a zárt (titkos) eljárás. Ők - zömében magas rangú rendőrök - az ügyészség szerint akár jóval súlyosabb büntetést is kaphatnak, mint amit Vizoviczki kapott első fokon.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!