szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Biztosra veszi Orbán Viktor miniszterelnök 2022-es bukását Mérő László matematikus, pszichológus. Azt mondja, az Index beszántása hiba volt, a lap azoknak is hiányzik, akik pont azért hajlandók szavazni a Fideszre, mert nincs diktatúra, hiszen az Index is szabadon működhet. Azt nem érti, hogy a tömegesen felálló stáb miért nem lépett gyorsabban.

Orbán Viktor nem közönséges szélkakas, hanem olyan, aki mindig arra fordul, amerre holnap fog fújni a szél

– mondta Mérő László matematikus, pszichológus, az ELTE Pszichológiai Intézetének professzora a 24.hu-nak adott interjúban. Azzal folytatta,

egy ilyen szélkakas persze pontosan ugyanannyit forgolódik, mint a normál szélkakas, tehát hosszabb távon egy szavában sem lehet megbízni, és ez a szörnyű benne. De eddig tízből kilencszer eltalálta, hogy merre érdemes fordulnia.

Noha Orbán azt hirdeti, Magyarország – vagyis a kormány – sikerrel legyőzte a koronavírust, Mérő szerint érdemes megnézni, hogy mit is tett konkrétan a miniszterelnök. A legmarkánsabb intézkedés a kijárási korlátozás volt – ami szerinte valójában nem volt korlátozás –, és azt sem szabad elfelejteni, hogy a vírushelyzetnek sincs még vége. Rövid idő alatt rengeteg ember veszítette el a munkáját, és ha gazdasági visszaesés lesz, azzal Orbánnak nehéz lesz mit kezdenie, hiszen eddig csak konjunktúrában kormányzott, és ebben "hatalmas mázlija volt".

Nem tudom, mekkora recesszió várható a járvány miatt, de mikor 2022-ben azt fogja elemezni, hogy miért bukott meg, úgy vélem, nem gazdasági okai lesznek.

Úgy tartja, Orbán 2022-ben megbukik, például az Index miatt, amit hiba volt beszántani, inkább el kellett volna viselnie.

Nemcsak nekem hiányzik, hanem azoknak is, akik pont azért hajlandók szavazni még mindig a Fideszre, mert annyira még nem rossz az ország; nincs itt diktatúra, hiszen az Index is szabadon működhet.

Azt viszont nem érti, hogy a tömegesen felmondott újságírók miért késlekednek a következő lépéssel, a folytatást szerinte azonnal meg kellett volna csinálni.

Potenciális befektetők, ügyvédek, informatikusok állnak ugrásra készen, hogy segítsenek, illetve beszálljanak. Csak bízniuk kéne benne, hogy van elegendő független, pénzzel és szakértelemmel rendelkező ember, aki mögéjük áll.

Mérő beszélt arról is, itthon a béke hiányzik a legjobban, és Orbán örökbérletet válthatna a hatalomra, ha képes volna konszolidálni Magyarországot. Csakhogy erre alkatilag képtelen, mert csak háborúban érzi jól magát.

Index-rovatvezető: Nem ismerek olyan újságírót, aki maradna

Az Index nemrég felmondott rovatvezetője szerint nincs olyan, hogy csak kicsit akar a hatalom hozzányúlni egy szerkesztőséghez. A NER-ben nincs olyan forgatókönyv, ami alapján az Index megúszhatta volna.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egy kisvárosnyi embert küld el a Shell, miközben klímabarátabb működésre áll át

Egy kisvárosnyi embert küld el a Shell, miközben klímabarátabb működésre áll át

Nyolcszoros a különbség a magyar és a svájci minimálbér között

Nyolcszoros a különbség a magyar és a svájci minimálbér között

Az ügyészség megsértődött Fekete-Győr András vádjai miatt

Az ügyészség megsértődött Fekete-Győr András vádjai miatt