szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A szabad sajtóért tenni kell.

Index-botrány
Bajban van Magyarország egyik vezető hírportálja: az Index.hu 2020 júniusában átállította szabadság-barométerét a "Veszélyben" fokozatra, de már jóval korábban gyülekeztek a felhők az online médiapiac egyik legnagyobb szereplője körül. Július 22-én kirúgták Dull Szabolcs főszerkesztőt, emiatt a szerkesztőség többsége felállt, majd ezrek tüntettek Budapesten a sajtószabadságért. Az Index sorsát cikksorozatunkban követheti.
Friss cikkek a témában

Lelkesítő új kezdetként élte meg a tegnapi Index-tüntetést Mérő László matematikus, aki a HVG-nek is rendszeres szerzője.

Mérő Facebook-bejegyzésében felidézi az internetadó elleni tüntetéseket, amelyek előtt a kormány meghátrált 2014-ben. Most a tömeg máshoz adhat erőt szerinte, sokan észrevehetik, hogy a szabad sajtóért tenni kell, például előfizetni rá.

A leendő "új Indexről" spekulálva Mérő munkavállalói tulajdont vizionál, és jólelkű befektetőket, akik rendelkezésre bocsátják az induláshoz szükséges tőkét, amit ő minimum 2-300 millió forintra becsül.

Mérő arra hívja fel követőit, hogy maguk is gondolkodjanak el, mivel tudnak segíteni a szabad médiának.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elfogták a budapesti darabolós gyilkosság gyanúsítottját

Elfogták a budapesti darabolós gyilkosság gyanúsítottját

Két hitelminősítő is ítélkezik ma Magyarországról

Két hitelminősítő is ítélkezik ma Magyarországról

Hit Gyülekezete-találkozók is rátehettek egy lapáttal a pápai koronavírus-fertőzésre

Hit Gyülekezete-találkozók is rátehettek egy lapáttal a pápai koronavírus-fertőzésre