szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az ügyészség életfogytig tartó fegyházbüntetést kér a Hollandiában és Magyarországon is gyilkoló férfira.

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt egy Hollandiában, illetve Magyarországon is gyilkoló férfival szemben, akire életfogytig tartó fegyházbüntetést indítványozott.

A vádirat szerint a 39 éves, szerb és magyar állampolgár D. Csaba 2018 nyarán Amszterdamba utazott, ahol álhajat viselve terepszemlét tartott egy kávézóban, ahova az a horvát férfi járt, akit meg akart ölni. A férfi később visszatért a kávézóba, tarkón lőtte áldozatát, majd elmenekült.

Ugyanabban az évben egy gödöllői vállalkozót is megölt, aki az ügyészség közleménye szerint kábítószer-kereskedelemmel foglalkozott. A férfi 2018 szeptemberében kokaineladás ürügyével egy budapesti bevásárlóközpont mögötti területre csalta a vállalkozót, majd fejbe lőtte. D. Csaba ezután külföldön bujkált, a cseh hatóságok fogták el tavaly márciusban Prágában.

Korábban a rendőrség arról számolt be, hogy a férfi beismerte a gyilkosságokat, illetve egy belgrádi emberölést is.

A Fővárosi Főügyészség a férfi ellen előre kitervelten és több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntette, lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés és közokirat-hamisítás miatt emelt vádat. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság ítélje a férfit életfogytig tartó fegyházbüntetésre, és zárja ki a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből, valamint tiltsa el a közügyek gyakorlásától.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!