szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Levelet írtak két miniszternek is, mert szerintük halaszthatatlan intézkedésekre lenne szükség.

Koronavírus - a második hullám
Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

Levelet írt a Magyar Orvosi Kamara Pintér Sándor belügyminiszternek és Kásler Miklós emberi erőforrások miniszterének, amelyben azt követelik, hogy

  • mindenkit biztassanak maszkviselésre,
  • függesszék fel a tömegrendezvényeket,
  • teszteljenek többet,
  • legyen aktív kormányzati jelenlét és példamutatás a kommunikációban,
  • lépjenek fel határozottan a vírustagadók és járványszkeptikusok ellen,
  • készítsék fel az egészségügyi ellátórendszert a járvány eredményes kezelése érdekében.

Legmélyebb szakmai meggyőződésünk szerint az újabb, katasztrófával fenyegető második hullám indulását jelző legújabb számok ismeretében a kormány hatékony és azonnali intézkedéseire van szükség

– írta a kamara, amely szerint meg kell erősíteni a közösségi megelőzést, és fel kell készíteni az egészségügyi ellátórendszert. A testület szerint lokális és nem totális intézkedésekre van szükség a kiemelt kockázatú területeken és intézményekben.

Értve azt, hogy nem rendelhető teljesen alá a gazdasági érdek a járványügyi szempontoknak, véleményünk szerint a fenti intézkedések meghozatala halasztást nem tűr, és ebben kérjük döntéshozóink segítségét, valamint a lakosság együttműködését.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma pénteken jelentette be, hogy Kásler Miklós miniszter utasította a kórházakat: duplázzák meg a koronavírusos betegek számára szabadon tartott ágyak számát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Újra szigorít Horvátország

Újra szigorít Horvátország

Szükségállapotot vezettek be Spanyolországban a koronavírus-járvány miatt

Szükségállapotot vezettek be Spanyolországban a koronavírus-járvány miatt

Szerdán visszavonják a budapesti maszkszabályokat

Szerdán visszavonják a budapesti maszkszabályokat