szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Lajos Tamás producer cége 88 millió forintot követel.

Nem született megegyezés, így Lajos Tamás producer 88 millió forintot követelve pert indított a Schmidt Mária által vezetett Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány ellen, mert az nem fizette ki a kormány nevében megrendelt alig egyperces reklámfilmet. A pénteken indult perről a 444 számolt be. Az ügy érdekessége, hogy Lajos Tamásnak jó kormányzati kapcsolatai vannak, például tagja lett a Színház- és Filmművészeti Egyetem Vidnyánszky-féle új kuratóriumának is.

Az 56 másodperces reklámfilmnek alig egy éve Nagy Imréék újratemetésének a 30. évfordulóján rendezett Szabadságkoncertre kellett volna hívnia az embereket. A filmet a Hősök terén forgatták, viszonylag szoros határidővel, és 120 millió forintot meghaladó szerződést írtak alá róla.

30 éve szabadon

Posted by 30 éve szabadon on Thursday, 25 July 2019

A bíróságon a legfontosabb vitapont a 444 beszámolója szerint egy dal volt, Schmidt Mária ugyanis kitalálta, hogy a filmhez jobban passzolna a gyártó által megrendelt zene helyett a Wind of Change a Scorpionstól, ami azonban jelentősen megdobta volna a film költségeit, hiszen meg kellett szeretni a dal felhasználási jogát. A főigazgató több archív anyagot is akart, és azt is, hogy Nagy Feró legyen a végén a narrátor – ez az igény azonban már egynappal a leadási határidő után vált hivatalossá. A gyártó Szupermodern Stúdió Kft. a klip végén látható grafikai elemet is napokkal később kapta meg a közalapítványtól.

A közalapítvány nemhogy nem akarja kifizetni a leszerződött összeg felét, de még többet is követelnek a gyártótól. A tárgyalás következő napján, októberben Lajos Tamás producer, Goda Krisztina, az eredeti rendező, Schmidt Mária és jobbkeze Tallai Gábor is tanúskodni fog.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gombából készít cipőt az Adidas

Gombából készít cipőt az Adidas

Valahogy így néznek ki a karantén utáni ölelések

Valahogy így néznek ki a karantén utáni ölelések

Hétfőtől új menetrend lesz a BKK-nál

Hétfőtől új menetrend lesz a BKK-nál