szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az egykori miniszterrel a Pesti Hírlap próbált olyan interjút készíteni, amiben elmondja a gondolatait az embereket érdeklő dolgokról is.

Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosának kormánybiztosaként nyilatkozott a Pesti Hírlapnak Navracsics Tibor. Ez azért fontos információ, mert az egykori miniszter és uniós biztos csak és kizárólag erről volt hajlandó beszélni az interjúban, itt körülírta feladatait, aztán jön az érdekesebb rész, amiket az élvezhetőség kedvéért pontosan idézünk:

Pesti Hírlap: Kérdeznék a járványügyről, hogy mi a véleménye a…

Navracsics Tibor:  Nincsen véleményem ezzel kapcsolatban, én a gazdaságfejlesztésért vagyok felelős, illetve az Európa Kulturális Fővárosa projektért.

PH: Oktatási biztos volt az Európai Bizottságban…

NT: Régen, de már lezártam azt az időszakot.

PH: Mit gondol az SZFE ügyéről?

NT: Mint kormánybiztos, semmilyen véleményem nincs ezzel kapcsolatban. Az állampolgári véleményemet nem a sajtóban fogom elmondani, hanem a barátaimnak.

PH: Még egy kérdésem lenne, ön szerint Nyugaton lemondana egy politikus egy olyan ügy után, mint Szijjártó Péter jachtozása?

NT: Nem az Észak-Dunántúlon történt ez a jacht-ügy, tehát nem foglalkozom vele.

Navracsics előtte kifejtette, hogy a gödi Samsung-gyár különleges gazdasági övezetté nyilvánítása nem az ő döntése volt, és nem is ismeri azt, aki meghozta ezt a döntést.

Nem ez az első eset, hogy a Fidesz egykori erős emberének nincs véleménye dolgokról: a hvg.hu-nak a belarusz tümtetésekről és rendőri erőszakról is ezt nyilatkozta.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Navracsics Tibor: Baj van a Fidesz immunrendszerével

Magyarország jogállam, a demokrácia működik, de a Fidesz túlságosan jobbra tolódott, középen álló szavazókat veszíthet, és nem jelez a párt immunrendszere – véli Navracsics Tibor. Orbán Viktor libernyákozását egykedvűen hallgatja, minthogy már nem uniós biztos.

Nehézfegyverzettel és törökökkel zajlik már Karabahban az örmény–azeri háború

Nehézfegyverzettel és törökökkel zajlik már Karabahban az örmény–azeri háború

Bajnai cáfolta, hogy visszatérne a politikába

Bajnai cáfolta, hogy visszatérne a politikába

Koronavírusos Lipcsei Péter

Koronavírusos Lipcsei Péter