szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Két osztály digitális oktatásra állt át.

Koronavírus - a második hullám
Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

Tizenhárom koronavírus-fertőzött diákot találtak a Budapest XXII. kerületi Kempelen Farkas Gimnáziumban – erősítette meg a hvg.hu értesülését az iskola fenntartója, a Dél-Budai Tankerület.

A tanárok között a közlésük szerint nincs igazoltan fertőzött. Arról nem írtak, hogy változott-e a tanrend, küldtek-e haza osztályokat vagy zajlott-e kontaktkutatás, csak annyit közöltek, hogy

változatlanul betartják az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) intézkedési tervében foglaltakat, és az iskola honlapján megtalálható igazgatói utasításban leírtakat.

Az iskola honlapján olvasható közlemény szerint két osztályban – a 10. A és a 10. B esetében – szeptember 26-ig digitális oktatást rendeltek el.

Az iskolák és fenntartóik járványüggyel kapcsolatos lépései sokszor tűnnek következetlennek. Van, ahol egy fertőzött esetén is hazaküldenek osztályokat, másutt csak a beteg(nek tűnő) gyerekeket küldik haza. Amikor a minisztériumnál rákérdeztünk erre, azt írták, hogy minden eset egyedi, és egyedi döntéseket hoznak, de válaszukból arra is lehetett következtetni, hogy ezeket a döntéseket gyakran napokkal a fertőzések bejelentése után hozzák meg.

Országszerte már 144 osztályt küldtek haza digitális oktatásra a fertőzések miatt, és 13 óvoda, valamint egy iskola van zárva az Emmi tájékoztatása szerint.

Következetlenségek az iskolákban, csúszó tesztelések - nehezen birkózik a járvánnyal a bürokrácia

Öten járnak csak be egy 24 fős osztályba egy fővárosi általános iskolában, ahol több diáknál is fertőzést mutattak ki, de mégsem küldik haza az egész osztályt, a tanárok is bejárnak hozzájuk tanítani - írta egy olvasónk. A fertőzés feltehetően attól a diáktól származik, akinél fertőzésgyanú miatt tesztet kértek, de mégis bejárt az iskolába, amíg meg nem lett a - pozitív - eredmény.

(Címlapi képünk illusztráció.)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
13 nő „orvosi vizsgálata” miatt áll a bál Ausztrália és Katar között

13 nő „orvosi vizsgálata” miatt áll a bál Ausztrália és Katar között

Demeter Szilárd zenekara is fellép a saját intézménye által támogatott rendezvényen

Demeter Szilárd zenekara is fellép a saját intézménye által támogatott rendezvényen

Közúti rakéta 4 ajtóval: 900 lóerős lett a Mercedes-AMG GT63 S

Közúti rakéta 4 ajtóval: 900 lóerős lett a Mercedes-AMG GT63 S