szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Tíz iskola teljesen digitális oktatásra állt át, de az intézkedések ideiglenesek.

Koronavírus - a második hullám
Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

Országszerte 13 óvodában és egy iskolában van rendkívüli szünet, tíz iskolában álltak át teljesen digitális munkarendre, illetve további 144 esetben egyes osztályokban vezették be a távoktatást. Ezeket az adatokat közölte a Magyar Nemzettel az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

A lap szerint az intézkedések ideiglenesek, több intézményben már visszatérhettek a diákok az iskolákba, kedden például több mint egy tucatba. A Magyar Nemzet azt írja, hogy a fertőzés egyelőre nem terjed futótűzként az iskolákban.

Ez persze nem jelenti azt, hogy nincsenek fertőzések, illetve hogy minden flottul menne. Mint azt a hvg.hu megírta, az intézményekben sokszor ellentmondásosan kezelik a fertőzéseket: egyes helyeket teljesen bezárnak, másutt még kontaktkutatást sem végeznek, csak a fertőzött gyereket küldik haza, vagy csak több nappal a fertőzés megtörténte után intézkednek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kovács Panka Itthon

Naponta kerülnek elő új fertőzöttek a Testnevelési Egyetemen

A hvg.hu-hoz eljutott dokumentumok szerint összesen egy fertőzöttről tájékoztatta az iskola a diákjait, arról is kétnapos csúszással. Az egyik szak levelezőre járó diákjai közös levelet írtak az intézmény vezetőségének, de napokig nem kaptak választ sem.

Kritikus a helyzet Milánóban és Nápolyban, azonnali lezárást sürgetnek

Kritikus a helyzet Milánóban és Nápolyban, azonnali lezárást sürgetnek

Halálos áldozatai is vannak a Fülöp-szigeteken végigsöprő tájfunnak

Halálos áldozatai is vannak a Fülöp-szigeteken végigsöprő tájfunnak

Csökken az üzemanyagok ára pénteken

Csökken az üzemanyagok ára pénteken