szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Létre kell hozni a MÁV és a Volánbusz „egységes, csoportszintű irányítását és működését”, hogy javuljon a gazdálkodásuk és a feladatellátás színvonala – mondta ki a kormány egy szerda este kiadott határozatában.

Azt már a nyáron eldöntötték, hogy a MÁV lett a Volánbusz tulajdonosi jogainak gyakorlója. Most a kormány véglegesen a vasút tulajdonába adta a busztársaságot, és azt szabta meg feladatként, hogy menetrendi szempontból hangolják össze az általuk végzett országos, regionális és elővárosi közúti és vasúti közszolgáltatást, egységesítsék az utastájékoztatást és a jegyértékesítést, valamint 2022. január 1-től alakítsák ki a tarifaközösséget, vagyis (bár ezt a fogalmat nem határozták meg) feltehetőleg a közös jegyrendszert.

Az átalakítás eredményeit 2021 végéig várják. A szükséges jogszabálymódosítási javaslatokra nem hagytak túl sok időt Mager Andreának, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszternek, ugyanis a december 30-án késő este megjelent határozatban ez áll: „Határidő: 2020. december 31.”

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!