szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Bakáts téren és az Ecseri úti metrómegállónál várják a lakosokat.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

A Ferencvárosi Önkormányzat ingyenes gyorstesztelési lehetőséget biztosít a kerületi lakcímkártyával vagy ott tartózkodási hellyel rendelkező lakosoknak január 18. és 22. között. A kerület vezetésének közleménye szerint a szűrésre naponta 8 és 18 óra között a Bakáts téren és az Ecseri úti megálló két metrólejáró közötti területen lehet jelentkezni.

A tesztelésben a jelenleg "kényszerleálláson" lévő ferencvárosi parkolóőrök is részt vesznek. Ők is segítenek majd a sorban állók koordinálásában, a helyszíni regisztrációban és az emberek informálásában. A mintavételt minden esetben egészségügyi szakemberek végzik.

A Fővárosi Önkormányzat decemberi, utcai tömeges szűréséhez is kapcsolódó akcióban 5 nap alatt több mint 2000 embert tesztelnének. A IX. kerületi önkormányzat szerint a vizsgálat mintegy 10 percet vesz igénybe, és nagyjából 15 perc múlva már át is lehet venni az eredményt, illetve a hozzá kapcsolódó tájékoztatót.

A közleményben felhívták a figyelmet, hogy fertőtlenítés miatt a tesztelés 12–13 óra között mindkét helyszínen szünetel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Érezhető földrengés volt Nagykanizsa közelében

Érezhető földrengés volt Nagykanizsa közelében

Évi több száz milliárd dollárt bukik a világ, mert nincs szemüvege mindenkinek, akinek kell

Évi több száz milliárd dollárt bukik a világ, mert nincs szemüvege mindenkinek, akinek kell

Ingyen használhatja: életet lehel a régi fotókba egy új mesterséges intelligencia

Ingyen használhatja: életet lehel a régi fotókba egy új mesterséges intelligencia