szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Normális Élet Pártja nem csak a nevében emlékeztet a kamupártos csalás és a járványszekpticizmusa miatt is a hatóságok fókuszába került Gődény György mozgalmára, más módon is összekapcsolható a testépítő gyógyszerésszel.

Ezer szálon kötődik a járványveszélyt tagadó testépítő-gyógyszerész Gődény Györgyhöz az az új párt, amit hónapokkal ezelőtt alapítottak – írja a Blikk. A Normális Élet Pártja nem csak nevében emlékeztet Gődény György vírusszkeptikus mozgalmára. Az a nyíregyházi cím például, ahova a pártot bejegyezték, Gődény édesanyja nevén van, de itt van a székhelye a Gődény vezette Magyarországi Zsidó Örökségvédelmi Egyesületnek is. Gődény és neje címe a lap szerint egy házzal odébb van.

A párt alapítója és vezetője a Blikk szerint Harkai Bulcsú Bánk, aki korábban a Közös Nevező 2018 nevű formációt is alapította, aminek ügyvezetői posztját később a gyógyszerész vette át. A Közös Nevező 2018-ban vélhetően hamis ajánlásokkal indított 42 egyéni jelöltet, de alig négyezer szavazatot kaptak. Ezért, mivel messze 1 százalék alatti volt az eredményük, vissza kellett volna fizetniük a közel 153 millió forintnyi állami kampánytámogatást. Ennek megtörténtéről nem tudni, a Blikk emlékeztet, hogy a párt ellen költségvetési csalás gyanúja miatt folyik nyomozás.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ballai Vince Itthon

A véleménynyilvánítás szabadsága jelenthet kibúvót Gődény György és más vírusszkeptikus hangadók számára

Nem lesz könnyű dolguk a rendőröknek, ha rá akarják bizonyítani a rémhírterjesztés vagy a hatósági rendelkezés elleni uszítás gyanúját azokra – a rendőrségi megfogalmazás szerint – vírusszkeptikus hangadókra, akik lakásán pénteken reggel házkutatást tartottak. Egyiküket – Gődény Görgyöt – előállították kihallgatásra, másikuk, Dr. Tamasi József viszont panaszt tett a házkutatás és a gyanúsítás ellen – tudta meg a hvg.hu. Ha csak kicsit is bizonytalan, hogy tényállításról van-e szó, máris véleményként kell kezelni megszólalásaikat, ami alapján nem büntethetők. A TASZ szerint viszont hosszadalmas büntetőeljárások helyett hitelesebb járványügyi kommunikációval is ki lehetne kifogni a szelet a vitorlájukból.

Éjjel újra fagyhat, de addig mindenhol süt még kicsit a nap

Éjjel újra fagyhat, de addig mindenhol süt még kicsit a nap

Felfüggesztették a mohácsi rendőröket, akik összevertek két hajléktalant

Felfüggesztették a mohácsi rendőröket, akik összevertek két hajléktalant

Ónody Gomperz: Szólt a rádió

Ónody Gomperz: Szólt a rádió