szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Korábban magyar orvosok választottak szét egy bangladesi sziámi ikerpárt.

Banglades hálából 5000 dózis oxfordi licensz alapján készült koronavírus-vakcinát ajánlott fel Magyarországnak, amiért korábban magyar orvosok segítségével választották szét sikeresen a fejüknél összenőtt bangladesi sziámi ikreket, illetve amiért magyar részvétellel zajlott ötszáz ingyenes égési sebészeti és helyreállító plasztikai műtét, ugyancsak Bangladesben – írta a Blikk.

A hír először a bangladesi sajtóban jelent meg, itt arról írtak, hogy a magyar kormány ötezer Oxford-AstraZeneca-vakcináért folyamodott a dél-ázsiai országhoz, amely 2500 ember beoltását tenné lehetővé. Shahriar Alam külügyi államtitkár a bangladesi parlament ülésén állítólag ki is jelentette, hogy eleget tesznek a magyar kérésnek.

A felajánlott vakcinákról szóló értesülést a magyar külügyminisztérium megerősítette.

Mint az ismert, magyar orvosok választották szét a bangladesi sziámi ikreket, Rukiát és Rabiát. Banglades a köszönetét szeretné kifejezni a magyar orvosok fantasztikus teljesítményéért, ezért ajánlott fel 5000 dózis Covishield vakcinát, amelyet az AstraZeneca licensze alapján gyártanak Indiában”

– áll a tárca a lapnak küldött tájékoztatásában.

„Nagy műtéteket istenhit nélkül nem tudnék megoldani" - interjú a sziámi ikreket operáló orvoscsapat idegsebészével

Három magyar orvos arra vállalkozott, hogy műtétek sorozatával megpróbáljon szétválasztani egy fejüknél összenőtt bangladesi ikerpárt. A végső, szétválasztó műtétet várhatóan tavasz végén, nyár elején végrehajtó idegsebész, a Honvédkórház Idegsebészeti Osztályának főorvosa, Csókay András szaktekintély, ám a szakmán belül is vitatott személyiségnek számít: nyíltan hangoztatja vallásosságát és az abortuszellenességét.

“Nagyon örülök, hogy ebben a helyzetben képesek voltunk a vakcina beszerzésben segíteni. Ismerve Banglades lehetőségeit és körülményeit, ez az adomány különösen nagylelkű és értékes ajándék Magyarországnak, amely ékesen bizonyítja, hogy munkatársaim többéves munkája nagy megbecsülést élvez nemcsak hazai, hanem nemzetközi szinten is” – mondta Pataki Gergely plasztikai sebész, a bangladesi orvosi misszió és a Cselekvés Alapítvány alapítója.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az Európai Unió egy évnyi emissziójával csökkent tavaly a szén-dioxid-kibocsátás

Az Európai Unió egy évnyi emissziójával csökkent tavaly a szén-dioxid-kibocsátás

Az emelkedő fertőzésszám miatt bezárják az óvodákat Balassagyarmaton

Az emelkedő fertőzésszám miatt bezárják az óvodákat Balassagyarmaton

Egy új vizsgálatot látva valószínűleg egy dohányos sem akar többet mentolos cigit szívni

Egy új vizsgálatot látva valószínűleg egy dohányos sem akar többet mentolos cigit szívni