szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Koronavírus-fertőzéshullám söpört végig az intézményeken, szünetel a szinkronoktatás. A menza is érintett.

A koronavírus-járvány intézményeken belüli terjedése miatt nyolc napig szünetel a tantermi oktatás a szigethalmi Széchenyi István Általános Iskolában, tíz napra pedig a szintén szigethalmi Négyszínvirág Óvoda Piros tagóvodáját is zárják le – derül ki az intézmények weboldalairól.

A 18 ezer fős településen található Széchenyi István Általános Iskola február 18. és 26. között digitális munkarendre állt át, és csak azoknak a tanulóknak biztosítanak felügyeletet, akikre semmiképpen nem tudnak vigyázni otthon, illetve nincsenek hatósági karanténban. Az iskolában működő menzát is elérték a megbetegedések: a Nebuló Közétkeztetési Intézmény főzőkonyhájának érintett dolgozói karanténba kerültek, és a városi ellátást a fertőtlenítést követően más intézményekből átcsoportosított egészséges dolgozókkal oldják meg.

Hasonló helyzet alakult ki a Négyszínvirág Óvoda négy tagintézményének egyikében: a Piros tagóvodában február 23. és március 5. között teljes zárást hirdettek, és arra kérték a szülőket, hogy aki teheti, ne vigye a gyermekét a város másik, Kék óvodájában fenntartott ügyeletbe sem.

Frissítés.

Fáki László helyi poglármester a hvg.hu-nak szerda délelőtt elmondta, úgy észlelték, hogy "Láthatóan a gyerekek viszik a ferzőtézeseket", de nem tudják bezárni az összes intézményt, mert a dolgozó szülőknek nincs hova vinniük őket. A településvezetés várhatóan külső fertőtlenítést fog végezni a buszmegállókban, játszótereken, közösségi helyszíneken. A polgármester jelezte azt is, hogy az idősgondozó intézményük lakóit és dolgozóit már beoltották, és hamarosan indul a tömeges oltás is, amit várhatóan a városi szabadidőközpontban fognak megszervezni.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Több mint 2500 szakdolgozó mondott búcsút az állami egészségügynek

Több mint 2500 szakdolgozó mondott búcsút az állami egészségügynek

Megindult az alkudozás: több bolt nyitva tartását kéri a kereskedelmi szövetség

Megindult az alkudozás: több bolt nyitva tartását kéri a kereskedelmi szövetség

A hétvégéken továbbra is ingyen szállítja a BKK a bicikliket

A hétvégéken továbbra is ingyen szállítja a BKK a bicikliket