szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A szombaton megjelent rendelettel módosított a kormány.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Az eredeti tervekkel ellentétben nem szerepel majd a védettséget igazoló dokumentumban, hogy ki milyen oltást kapott - derült ki a szombat este megjelent kormányrendeletből.

Ezzel a február 12-én megjelent rendeletet módosította a kormány. Indoklás értelemszerűen nincs, egyszerűen annyi történt, hogy kihúzták a szövegből a "védőoltás típusa" hivatkozásokat.

Az okokról csak találgatni lehet, de Magyarországon használják a kínai és orosz oltóanyagot is, melyet az Európai Gyógyszerügynökség nem engedélyezett, csak a magyar hatóságok. Lengyelország máris közölte, nem fogadja el a kínai vagy orosz vakcinát - vagy bármilyen mást, amit az Európai Gyógyszerügynökség nem engedélyezett. A Csehországon és Szlovákián keresztül érkezők vagy negatív PCR-teszttel, vagy európai engedéllyel rendelkező oltás adta védettséggel mentesülnek a karantén alól.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kitört a La Soufriére vulkán, evakuálják Saint Vincent lakosait

Kitört a La Soufriére vulkán, evakuálják Saint Vincent lakosait

A sáskajárástól a sáskafogyasztásig - A Biblia ételei könyvajánló

A sáskajárástól a sáskafogyasztásig - A Biblia ételei könyvajánló

Ennyire jó telefont tud csinálni ma a Huawei, csak hát Google nélkül – teszten a Mate X2

Ennyire jó telefont tud csinálni ma a Huawei, csak hát Google nélkül – teszten a Mate X2