szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A három belgyógyászati osztály közül csak kettő maradt működőképes, de extrém a terhelése az orvosigazgató szerint.

„A mai nappal kénytelenek vagyunk lemondani a teljes gasztroenterológiai és vérző ellátást, valamint a perem területek mellett Budapest Főváros XVIII. kerületének általános belgyógyászati ellátását is” – tájékoztatta a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet orvosigazgatója, Dobosi Zsolt a Nemzeti Népegészségügyi Központ Egészségügyi Igazgatási Főosztályának vezetőjét hétfőn. A tájékoztatást Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő hozta nyilvánosságra a Facebookon.

Dobosi Zsolt arra hivatkozva mondta le az ellátásokat, hogy

az intézmény II. belgyógyászati osztályának mindössze három orvosa/szakorvosa írja alá az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló szerződést.

Ők a létszám 20 százalékát teszik ki.

Az orvosigazgató hozzátette: tekintettel arra, hogy a kórháznak 400 ezer fős területi ellátási kötelezettsége van, az ott élők egészségi állapota pedig igen rossz, az eddigi terhelésen felül most extrém teher hárul az I. és a III. belgyógyászati osztályra.

A következő:(

Közzétette: Dr. Kunetz Zsombor MBA – 2021. március 1., hétfő

Ahogy korábban beszámoltunk róla, sok egészségügyi dolgozó nem hajlandó aláírni az új szerződését, amelyben vállalja, hogy a korábbi közalkalmazotti helyett egészségügyi szolgálati jogviszonyban dolgozik tovább.

Korábban Aba város önkormányzata közölte, hogy be kell zárni az ottani szakrendelőt, mert a kisebbségi tulajdonosok megtiltották az igazgató egészségügyi szolgálati jogviszonyának létrehozását. Azután a budapesti Szent Imre Kórház dolgozói közül jelezték tucatnyinál is többen, hogy nem vállalják az átállást.

Hétfő este Kunetz Zsombor nyilvánosságra hozott egy tájékoztatót, amelyet a tatabányai Szent Borbála Kórházban küldtek szét, és arról szól, nem lesz éjszakai műszak az intézmény sürgősségijén. Ezért aztán minden szakma ügyeletes orvosai az SBO-n látják el a szakmaspecifikus betegeiket.

Szegeden közben kiderült, hogy nem dől be a klinikai ellátás, mert az orvosok többsége három hónap haladékot adott a vezetésnek a szerződések kifogásolt pontjainak felülvizsgálatára.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Windisch Judit - Serdült Viktória Itthon

Hálapénz nélkül, legálisan választana orvost? Ezt most épp nem tudja megtenni

Jelentős változások lépnek életbe hétfőtől az egészségügyben, összeszedtük a legfontosabb, betegeket érintő változásokat. Mától új pácienseit nem kezelheti ugyanazzal az orvos a magánrendelésén és az állami ellátásban. Noha a kormány ígért kivételeket – például a szülész-nőgyógyászoknak –, a részletszabályok vasárnap estig nem jelentek meg. Szakmai szervezetek kidolgoztak egy javaslatot a legális megoldásra, az azonban valahol elakadt.

A T-rex olyan lassan sétált, hogy egy ember is lehagyhatta volna

A T-rex olyan lassan sétált, hogy egy ember is lehagyhatta volna

Itt az első elektromos Cadillac, a mellbevágó külsejű Lyriq divatterepjáró

Itt az első elektromos Cadillac, a mellbevágó külsejű Lyriq divatterepjáró

Októberig nem lehet tüntetni, de bulizni igen? Ingyen parkolunk? Összeszedtük, mi jöhet a veszélyhelyzet kitolásával

Októberig nem lehet tüntetni, de bulizni igen? Ingyen parkolunk? Összeszedtük, mi jöhet a veszélyhelyzet kitolásával