szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A szakemberek Bács-Kiskun megyében is feloldották a korlátozásokat.

Megszűntek a madárinfluenza miatti korlátozások Magyarországon, miután a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) elrendelte a megfigyelési körzetek feloldását Bács-Kiskun megyében is – közölte honlapján az intézmény.

A tájékoztatás szerint február 3-a óta nem fordult elő újabb madárinfluenza-megbetegedés a térségben, ezért március 2-án feloldották a védőkörzeteket, majd március 8-án megszüntették a korlátozásokat.

Mint írták, ezzel újraindulhat a kereskedelmi szállítás belföldön, valamint az Európai Unióba.

Komárom-Esztergom megyében február 17-én oldották fel a madárinfluenza miatt elrendelt korlátozásokat. Magyarország madárinfluenza-mentes státuszát – az Állategészségügyi Világszervezet (OIE) vonatkozó előírásai szerint – legkorábban 2021. május 23-án nyerheti vissza, így a jelenleg teljes importtilalmat alkalmazó harmadik országokba legkorábban ekkor kezdődhet meg a szállítás. A vándormadarak vonulása miatt a vírus továbbra is veszélyt jelent a baromfiállományokra, ezért a baromfik zárt tartásának kötelezettsége továbbra is érvényben marad. Szintén kötelező a járványvédelmi minimumfeltételek teljesítése, azaz a baromfit zárt helyen kell etetni, itatni, valamint a takarmányt és az almot is zárt helyen kell tárolni – közölte a Nébih.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Pénzzel jutalmazzák azokat a közmunkásokat, akik gyorsan átlépnek a versenyszférába

Pénzzel jutalmazzák azokat a közmunkásokat, akik gyorsan átlépnek a versenyszférába

Vers mindenkinek: összegyűjtöttük, mely költők kaptak szobrot mostanában

Vers mindenkinek: összegyűjtöttük, mely költők kaptak szobrot mostanában

Extravagáns és méregdrága az aranyozott karbon kerékpár

Extravagáns és méregdrága az aranyozott karbon kerékpár