szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A fideszesek szerint lehetne spórolni a köztisztaság és a közlekedés minőségén, de ezt rajtuk kívül senki sem tartja jó ötletnek.

Borúlátó a budapestiek többsége annak megítélésében, hogy milyen lesz a fővárosi önkormányzat pénzügyi helyzete a járvány után – derül ki a Publicus Intézetnek a Népszava megrendelésére készített március végi felméréséből. Pártálllástól függetlenül, összesen 78 százalékra teszik a pesszimisták arányát. A legkilátástalanabbnak a lap szerint a 29 év alattiak és a 8 általánost végzettek látják a helyzetet.

A Fidesz szavazók 43 százaléka véli úgy, hogy minden visszatér a korábbi helyzetbe, míg az ellenzékieknek 95 százaléka szerint a főváros bevételei a pandémia elmúltával is jóval kisebbek lesznek a korábbinál. Utóbbi csoportból a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) lóg ki, közöttük 27 százalék az optimisták aránya.

A főváros pénzügyi helyzetének megoldását elsöprő többséggel a kormányzati segítségben látja az ellenzék (70-90 százalék), de azt is jónak tartanák, ha a kormány lehetővé tenné, hogy a válság alatt is jól teljesítő cégektől több adót szedhessen be az önkormányzat. A Fidesz szavazók 14 százaléka elfogadhatónak tartaná, ha a kieső bevételek miatt a közszolgáltatások színvonala (közlekedés, köztisztaság) csökkenne. De ezt rajtuk kívül senki sem tartja jó ötletnek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hann Endre hvg360

Medián: Fáradnak és megosztottak a járványkezelés megítélésében a magyarok

A politikai témákban általában is meglehetősen megosztott magyar közvéleményt a járványkezelés megítélése ügyében még a szokottnál is élesebb törésvonal szakítja két táborra. A kormányzati kommunikáció csont nélkül betalált a fideszes szavazóknál, de a többség amúgy sem jól tájékozott. A fiatalok jobban nyitáspártiak, de összességében is távolinak tűnik a tavalyi fegyelmezettség.