szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Technikai okokból mintegy három-négy hetes késéssel utalják a felsőoktatási Bursa Hungarica ösztöndíjakat - közölte az oktatási tárca.

Az ösztöndíjak utalása valóban késedelmet szenvedett, az ok technikai jellegű volt - erősítette meg az MTI információját a minisztérium sajtóosztálya. Az írásos tájékoztatás szerint a sokszor hallott több hónapos késéssel ellentétben, 3-, maximum 4 hét csúszásban vannak.  
 
A minisztérium az ösztöndíjak utalását leghamarabb akkor tudja indítani, ha az önkormányzati rész a számláján van és a hallgató jogosultságát a felsőoktatási intézmény részére visszaigazolta. Mivel a jogosultság visszaigazolását az intézmények beiratkozás után tudják csak elkezdeni, március közepétől állhatott rendelkezésre az utaláshoz szükséges információ, így április közepétől tudják folyamatosan utalni az ösztöndíjakat.
  
A tárca támogatáskezelő szervezete csütörtökön elutalta az összes olyan ösztöndíjat, amelynél az utalás két feltétele teljesült; tehát a hallgató részére megérkezett a számlára az önkormányzati rész és jogosultságát az intézmény visszaigazolta. Csütörtökig így mintegy 928 millió forint utalását indították el.
 
A további utalások folyamatosak olyan ütemben, ahogy érkeznek a számlára az önkormányzati részek, illetve, ahogy a jogosultági visszaigazolásokra sor kerül.
 
Az oktatási tárca a települési és megyei önkormányzatokkal együttműködve a 2000/2001-es tanév során indította be a Bursa Hungarica felsőoktatási önkormányzati ösztöndíj pályázatot. A program célja, hogy a hátrányos szociális helyzetben lévő egyetemi és főiskolai hallgatók, illetve a felsőoktatási intézménybe jelentkezni kívánó fiataloknak is elérhetővé tegye a részvételt a felsőoktatási képzésben. 
 
A Bursa Hungarica többszintű támogatási rendszer, amelynek pénzügyi fedezetét a pályázó állandó lakhelye szerint illetékes települési önkormányzat - esetleges megyei önkormányzati kiegészítéssel -, illetve az önkormányzati támogatással megegyező összegig az oktatási tárca biztosítja.


Ismét meghalt egy mentős koronavírusban

Ismét meghalt egy mentős koronavírusban

Már a botrányos házibuli előtt romokban volt a Fidesz-alapító Szájer József brüsszeli karrierje

Már a botrányos házibuli előtt romokban volt a Fidesz-alapító Szájer József brüsszeli karrierje

Szájer lebukása felgyorsíthatja a Fidesz kilépését a Néppártból

Szájer lebukása felgyorsíthatja a Fidesz kilépését a Néppártból