szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Több cég tartja be ugyan a hőséggel kapcsolatos munkáltatói szabályokat, de a legutóbbi ellenőrzésekkor is talált hiányosságokat az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség (OMMF)

Volt olyan munkáltató, aki úgy mozgatta a dolgozóit, hogy mindenkinek legyen lehetősége árnyékos helyen munkát végezni, de volt olyan gyárépület is, amelyet éjjel teljesen átszellőztettek - sorolta a pozitív példákat Gedeon András, az OMMF szóvivője. Ennek ellenkezőjére is volt példa: az egyik munkáltató a dolgozóinak a pihenőidőben nem biztosított megfelelő helyiséget, hanem a szomszédos épület által vetett árnyékos részre küldte őket - tette hozzá.

A hőségriadó miatt külön ellenőrzéseket nem tartanak, de a tervbe vett ellenőrzések alkalmával vizsgálják a hőség miatt bevezetetett szigorítások betartását is.

 

 

MTI Karrier

A hőségben sem vetkőzhetnek a német dolgozók

Amióta Németországban is tombol a hőség, több vállalat, bank, sőt néhány minisztérium is tiltakozott amiatt, hogy alkalmazottai a hivatalt összetévesztik a stranddal. Legalábbis ami az öltözködést illeti, sokan ugyanis a munkában is "alig több mint fürdőruhában" jelennek meg.

Karrier

Mikor megyünk, mikor mehetünk szabadságra?

A munkavállalók hatékonyan tudják érvényesíteni szabadságos terveiket: 46 százalékuk többnyire maga dönti el, mikor megy pihenni, 28 százalékuk főnökével együtt dönt erről - derül ki a Szonda Ipsos legújabb felméréséből.

Itt az uniós Marshall-terv: 750 milliárd eurót szán Brüsszel a gazdaság helyreállítására

Itt az uniós Marshall-terv: 750 milliárd eurót szán Brüsszel a gazdaság helyreállítására

Kijött Billie Eilish kisfilmje

Kijött Billie Eilish kisfilmje

Megtorpant a mini baby boom

Megtorpant a mini baby boom