Tetszett a cikk?

A jó munkahely hasznos feladatokat ad, motivál, megbízható és kiszámítható. Ez volt a legfontosabb eredménye a 2008-as "Legjobb munkahely" címért kiírt pályázatnak.

A 2008-as "Legjobb munkahely" pályázaton a magyar kis- és középvállalati szektorban, a gyógyszeriparban tevékenykedő Quintiles Magyarország Kft. vitte el pálmát. Beszélgetés Barótfi Szabolcs ügyvezető igazgatóval.

- Néhány iparág szinte meg sem érezte a gazdasági válságot. A gyógyszeripar tipikusan ilyen, stabil alapokon álló szegmens. Mi változott önöknél a válság következtében?

Barótfi Szabolcs: Nyilván mi sem vonhatjuk ki magunkat a recesszió alól, és bizony, mi is éreztük, hogy egyes döntési folyamatok lelassultak, illetve a növekedésünk alacsonyabb szintű az elmúlt és az idei évben, de fájó döntéseket nem kellett hoznunk. A gyógyszeripar, mint szektor nem egységes. Amit a közvélemény a válság nyertesének vélhet, az a gyógyszer-értékesítési szegmens. Ezen a területen valóban, folyamatosan emelkednek az igények, és az ezt kiszolgáló értékesítés is. Ugyanakkor az a része a gyógyszeriparnak, ahol a mi cégünk tevékenykedik, a gyógyszeripar egy másik területéhez tartozik, ez pedig a kutatás-fejlesztés.

- A "Legjobb munkahely" felmérés eredménye nagyrészt a dolgozók véleménye alapján dőlt el. Kik dolgoznak a magyar irodában, akik a munkahelyüket ennyire jónak tartják?

B. Sz.: A felmérésben még 135 munkavállalóról számoltunk be, számuk azóta már közel 150 főre nőtt. Dolgozóink 90 százaléka diplomás; javarészt orvos, gyógyszerész, biológus, biomérnök végzettségű, munkavállalóink majdnem harmada PhD fokozattal is rendelkezik. Amikor elindultak a klinikai kutatás-szervezések, azt szinte kivétel nélkül orvosok, gyógyszerészek végezték idehaza, és ezt a tradíciót követve maradt meg ezen a területen a sok, magasan kvalifikált dolgozó. Ez a folyamat pedig azzal a hatalmas előnnyel jár, hogy jobb, magasabb színvonalú kommunikációt képes egy, a vizsgálatot végző kórházi orvos egy másik élettudományi diplomással folytatni, mint egy másmilyen végzettségű, tudású szakemberrel.

Tartalmi partnerünk a HR Portál. A cikk teljes szövegét itt olvashatja.

Karrier

Létszámleépítés helyett: mi a megoldás?

Válság idején számos vállalat követi az ilyenkor általános, első reakcióként jelentkező magatartásformát: versengés helyett visszavonul, erőforrásait leépíti és legjobb esetben is csak várakozó állásponton marad. Ám ez aligha lehet nyerő stratégia, a sikeres vállalkozások ugyanis elébe mennek a változásoknak és különböző innovatív megoldásokkal hasznot húzhatnak a válságból.

Karrier

Új trend a munkaerő-toborzásban

Két éven belül az ajánlás alapú toborzás fog dominálni a munkaerőpiacon, különösen mivel a közösségi média előretörésével a felhasználók egyre jobban kihasználják az internetes lehetőségeket. Mivel a munkaadók is keresik azokat a lehetőségeket, amelyekkel a jelentkezőket közvetlenül el tudják érni, nehéz helyzetbe kerülhetnek a megújulásra képtelen állásportálok.

Karrier

Menedzserszerződések: ha elindul a lavina

Nem lenne szabad nyilvánosságra hozni a menedzserszerződéseket, mivel ez visszaélésekre adna okot - állítják a munkajogászok. Szakemberek szerint az üzleti titkok és az adatvédelmi szempontok miatt is aggályos lehet egyes adatok közzététele.

Radar360: Kásler marad, lecsengőben a járvány

Radar360: Kásler marad, lecsengőben a járvány

Így lehet tollaslabdával elütögetni az Örömódát

Így lehet tollaslabdával elütögetni az Örömódát

Felnyitottak négy 2600 éves szarkofágot, aztán bevetették az orvosi CT-t

Felnyitottak négy 2600 éves szarkofágot, aztán bevetették az orvosi CT-t