szerző:
hvg.hu

Tavaly az egész ország tele volt azokkal az óriásplakátokkal, amelyek a Jobline nyereményjátékát hirdették. A jelentkezőknek semmi mást nem kellett tenniük, mint benevezni a sorsolásra. Tizenötezren regisztráltak a két hónapig tartó akció ideje alatt, a győztes egy 41 éves miskolci álláskereső lett.

A Jobline adatbázisa 45 ezer aktuális önéletrajzot tartalmaz, a hírleveléllel pedig 130 ezer regisztrált álláskeresőt érhetnek el a munkaadók.

„Rendszeresen kaptam a Jobline hírleveleket, és el is szoktam olvasni őket. Azt is átnéztem, amelyben arra biztattak, hogy jelentkezzem a játékra. Hittem is benne, meg nem is, de azért jelentkeztem. Amikor december elején egy Gratulálunk, Ön nyerte a… kezdetű e-mailt kaptam, nagyon meglepődtem, és egy kicsit meg is ijedtem” – mesélt az első reakciójáról portálunknak Balázs László, aki január közepén vette át a vadonatúj Opel Corsát.

Dely Tamás átadja és Balázs Lászlónak nyereményét
© Stiller Ákos


A 41 éves, miskolci álláskeresőt a Jobline munkatársai megnyugtatták: a sorsolást közjegyző hitelesítette, és valóban ő vezetheti az autót. A szervező HVG Online még a nyeremény adóvonzatát is átvállalja.
 
„Sok átverésről hallani manapság, és jó tudni, hogy egy kis szerencsével tényleg nyerhet az ember valami komolyabbat is” – mondta el Balázs László, aki hivatásos katonaként kezdte pályafutását. Leszerelés után dolgozott betanított pékként, karbantartóként, benzinkutasként, villanyszerelőként, üzletkötőként, de legfőképpen hivatásos sofőrként.

1986 óta van jogosítványa, közel kétmillió kilométert hagyott eddig maga mögött. Háromgyermekes apaként nem híve a száguldásnak: a Corsát is óvatosan vitte le az M3-ason Miskolcra, mondván, hogy a kilencven lóerőt majd csak a bejáratás után hívja elő a kocsiból. „Defenzíven vezetek, inkább időben visszakapcsolok a sebváltóval, mintsem, hogy állandóan fékezzek. Persze van, amikor sportosabban nyomom, de csak, ha egyedül vagyok. Mások életét nem kockáztatom, főleg nem a gyerekekét.”

© Stiller Ákos

Balázs úr, amióta az eszét tudja, dolgozott, és most sem adja fel: a nyomtatott sajtóban, és főleg az interneten folyamatosan böngészi az ajánlatokat, és pályázatokat ír. Szerinte az online oldalak hatékonysága lényegesen magasabb, hiszen itt az egyszer megadott paraméterek alapján a munkaadók folyamatosan válogathatnak a potenciális új munkatársak közül.

A Jobline.hu emellett hasznos tippekkel is segíti az olvasókat. „A karriertanácsok hatására kezdtem el németül tanulni, illetve beleásni magam a számítógép rejtelmeibe. Ez olyannyira hasznos ötletnek bizonyult, hogy már állásajánlatot is kaptam. Az állást kínáló fuvarozó céggel egyelőre nem sikerült megállapodnunk, mivel kedvezőtlen feltételeket kínált. Akárhogy is, nem adom fel. Dolgozni kell! Már arra is gondoltam, hogy az ország nyugati felében vállalok állást, arrafelé jóval több lehetőség kínálkozik. Az új Corsával már az sem lehet gond, hogy hogyan utazom haza a hétvégén a szeretteimhez”.

A Jobline és a HVG Online nevében gratulálunk.
Vad turbulencia után kényszerleszállást hajtott végre egy Delta-gép

Vad turbulencia után kényszerleszállást hajtott végre egy Delta-gép

Belga pénzintézet vinné a Budapest Bankot

Belga pénzintézet vinné a Budapest Bankot

33 ezer kilométeres nyíregyházi Lada 1500s várja új gazdáját

33 ezer kilométeres nyíregyházi Lada 1500s várja új gazdáját

Trump szerint Nobel-békedíjra jelölték őt

Trump szerint Nobel-békedíjra jelölték őt

Háziőrizetben marad Magyarországon a Football Leaks-kiszivárogtató

Háziőrizetben marad Magyarországon a Football Leaks-kiszivárogtató

A kormány sportberuházásait népszerűsíti egy megtévesztő nevű új oldal

A kormány sportberuházásait népszerűsíti egy megtévesztő nevű új oldal