Jobline.hu

Keményen dolgozol vagy már munkaalkoholista vagy? Ez a 7 kritérium elárulja

Szeretsz dolgozni. Szeretsz keményen dolgozni. Nincs azzal semmi baj, ha mindent beleadunk egy projektbe, hiszen növekszik a teljesítményünk és az elégedettségünk szintje. Azonban létezik egy finom határ az erőfeszítéseire büszke, keményen dolgozó munkavállaló és az önmagát, a munkahelyét és az őt körülvevő embereket károsító munka-alkoholista között.

Jobline.hu

3 tipp, hogyan legyél a Z generáció ideális munkaadója

A közhiedelemmel ellentétben a Z generáció tagjai egyáltalán nem lazák. Ellenkezőleg, rendkívül fontos számukra a személyes teljesítmény, ezért képesek folyamatosan, pihenést nem ismerve dolgozni, amit állandó online jelenlétük is elősegít. De vajon hogyan tudjuk ezt a bennük rejlő erőforrást előhozni munkáltatóként, anélkül, hogy túlságosan lemerítenénk őket?

Jobline.hu

4 általános munkahelyi baki és megoldásuk

Sok munkavállaló tényleg megteszi a legtöbbet, ami tőle telik, de van, amikor nem a tervek szerint sülnek el a dolgok. Mi van, ha tévedünk? Hogyan orvosoljuk a hibát? Hogyan reagáljunk?

Jobline.hu

Ismered a „csúcsidődet”? Ha akkor dolgozol, sokkal produktívabb lehetsz!

Kevés dologtól érezhetjük magunkat annyira jól, mint amikor megszabadulhatunk a nyomasztó tevékenységlistánktól, főleg ha ezt a lépést még a tudomány is támogatja. Hiszen a feladatok elengedése dopamint szabadít fel az agyban, ami a jó érzésekért felelős. Minél több feladatot tudunk le, annál inkább aktivizálódik a jutalomközpontunk. A tevékenységlisták azonban félrevezető eszközök, melyek egyáltalán nem segítik a produktivitást. Ehelyett érdemes inkább megismernünk, mikorra esik az úgynevezett csúcsidőnk, és eszerint csoportosítani a feladatainkat.

Jobline.hu

A 6 legnagyobb hiba, amit a LinkedInen elkövetsz

Ha új állást keresel, az első dolog, amit meg kell tenned, a LinkedIn-profilod felfrissítése. Sok álláskereső azonban hajlamos nagyobb hibákat is elkövetni, amikor a profilját szerkeszti, ezzel tudattalanul is szabotálva a lehetőségeit.

Jobline.hu

Karrierváltás: Így kezeld a visszautasítást!

Az elutasítás kezelése szinte mindig fontos része az álláskeresésnek, különösen akkor, ha egyben karriert is váltunk. Ha más iparágban fogunk dolgozni, vagy olyan szerepet szeretnénk betölteni, amely nem felel meg a korábbi tapasztalatainknak, akkor fel kell készülnünk néhány ilyen kellemetlen helyzetre.

Jobline.hu

Kezdd az új évet eredményesen: Így kérj fizetésemelést 11 lépésben

Ha tudod azt, hogyan kell fizetésemelést kérni, akkor olyan készséggel rendelkezel, amely jó szolgálatot tesz majd neked szakmai pályafutásod során. Még egy kisebb éves emelés is jelentősen javíthatja pénzügyi helyzetünket, lehetővé téve, hogy gyorsabban törlesszük adósságainkat, többet takarítsunk meg vagy utazzunk 2019-ben.

Jobline.hu

Önirányú, szociális vagy más-irányú: te melyik típusú önsorsrontó perfekcionista vagy?

A perfekcionizmus egyre gyakoribb a fiatalabb generációk körében – állapította meg egy pszichológiai szaklapban megjelent tanulmány. Az University of Bath és a York St. John University kutatói három típusú perfekcionistát különböztettek meg: az önirányút, akinek irracionális vágya van arra, hogy tökéletes legyen; a szociális perfekcionistát, vagyis egy közösség túlzó elvárásainak megfelelni akarót, illetve a más-irányút, aki másoktól várja el az irreális célok teljesítését.

Jobline.hu

Mindenkinek elérhető coaching: merjünk nyomni egy RESTART-ot!

Manapság egyre többen veszik igénybe professzionális tudással bíró, akár egy adott problémacsoportra specializálódott coach-ok támogatását. Sokaknál azonban ez a lehetőség még mindig nem adott a változáshoz szükséges elszánás, idő vagy pénz híján, esetleg valamilyen téves előítélet miatt. Számukra ajánl ingyenes, így mindenki számára elérhető segítséget az egyik legrégebbi coachinggal foglalkozó cég - ami akár az első lépés is lehet a megoldás felé. Sőt, az első 15 jelentkezőnek még saját coach-ot is biztosítanak.

Jobline.hu

Ne fogadj el új állást, míg fel nem teszed ezeket a kérdéseket!

A munkaerőhiány korszakában a fejvadászok és HR-esek keményen dolgoznak azon, hogy meggyőzhessenek arról, a cégük tökéletes helyszíne a tanulásnak és a növekedésnek. Hirdetéseikben mosolygós, boldog munkavállalók illusztrálják, mi várhat rád a cégnél. De vajon honnan tudhatod biztosan, hogy a leendő munkáltató valóban optimális helyet kínál a számodra, vagy az egész csupán egy felfújt lufi? Ahhoz, hogy ezt megtudd, olyan kérdéseket kell feltenned önmagadnak, melyek segítségével mélyebben is feltérképezed a cégkultúrát és a várható kilátásokat.

Jobline.hu

Így találj 5 lépésben olyan mentort, aki segít sikeresnek lenni a karrieredben

A karrier-tanácsadók egyik leggyakoribb felszólítása: Találj egy jó mentort! Persze mondani könnyebb, mint megtenni. És ha meg is találjuk, honnan tudhatjuk biztosan, hogy tényleg segíteni fog nekünk a fejlődésben? A feladatra alkalmatlan mentornak ellentétes hatása lehet: károkat tesz a karrierünkben, ahelyett hogy támogatna a sikerben. Ebben az útmutatóban egy lépésről- épésre módszert kínál Jonathan Gorham, egy ausztrál marketingügynökség, az Engine Scout alapítója.

Jobline.hu

Kritikai gondolkodás: valószínű nem vagy annyira jó benne, mint gondolnád

A politikusoktól kezdve a gimnáziumi Facebook-ismerőseinkig akárkivel is találkozunk, nagy valószínűséggel mind hamis híreket, áltudományos állításokat terjesztenek szemrebbenés nélkül, sokszor tudatlanul. Azt a képességet, amellyel meg tudjuk ítélni, hogy az adott információ hamis-e, kritikai gondolkodásnak nevezik, és rendkívül nagy rá a kereslet a mai munkaerőpiacon. Azonban egy kutatásból kiderült, hogy sajnos a legtöbbünk hadilábon áll ezzel a készséggel.

Jobline.hu

Eleged van a munkádból? Ezt olvasd el!

Ha a legfőbb mumusod az ébresztőóra, legutáltabb napod a hétfő, és a „Hogy telt a napod, Drágám?” kérdésre minden esetben cenzúráért kiáltó szavakkal válaszolsz, akkor érdemes egy kicsit jobban odafigyelned magadra és környezetedre.

Jobline.hu

Messze még a cél? Vesd be az erősségeidet!

Az interneten szinte mindenre található megoldás. Azonban vannak dolgok, amelyekre nem a böngészőben fogod megtalálni a csodareceptet. Például a siker kulcsa minden ember esetében más és más. Éppen ezért, mi most nem a siker kulcsát szeretnénk átadni, hanem azt az öt lépcsőfokot, melyek segítségedre lehetnek abban, hogy a saját erősségeidben rejlő lehetőségeket minél jobban ki tudd használni.

Jobline.hu

A tárgyalás művészete: így kapd meg azt, amit akarsz

A „tárgyalás” szóról általában valami hivatalos aktus jut eszünkbe, pedig a kifejezés sokkal inkább egy olyan konfliktusmegoldó módszert takar, amelyet mindennapi életünkben automatikusan, mégis gyakran használunk. A tárgyalás szó nem csak üzleti megbeszélést takar, de az is bele tartozik, amikor önmagunkkal beszélünk meg valamit, azaz nem feltétlenül követeli meg egy másik személy jelenlétét.

Jobline.hu

Így oszd be az időd! 5 tipp, hogy minden beleférjen a nyárba

Besűrűsödtek a programok a nyár megérkeztével? Legszívesebben folyamatosan a vízparton vagy valamelyik fesztiválon lennél? Az év legszabadabb időszaka nem segít abban, hogy a feladataiddal is megfelelő ütemben tudj haladni, különösen, ha egyébként is hajlamos vagy a halogatásra. Hogyan tudod úgy beosztani az idődet, hogy a munkád, illetve egyéb teendőid is rendben legyenek, ugyanakkor kikapcsolódásra is legyen lehetőséged? Mutatunk pár időmenedzsment tippet!

Jobline.hu

Tedd jégre a munkahelyi konfliktusokat!

A konfliktusok, viták szükségesek ahhoz, hogy a világ fejlődni tudjon, a gond akkor van, ha ezeket nem tudod megfelelően kezelni. Bármilyen stresszhelyzetre reagálsz, az fontos képet fest a személyiségedről és meghatározhatja a karrieredet is. A munkahelyi légkör az egyik legjelentősebb tényező, amiben mérhetjük, mennyire vagyunk elégedett a munkánkkal.

1 2 3 4 5
Jakab Péter lett a Jobbik frakcióvezetője

Jakab Péter lett a Jobbik frakcióvezetője

Hogyan lett Mussolini a világ legnagyobb festőzsenijének a rajongója?

Hogyan lett Mussolini a világ legnagyobb festőzsenijének a rajongója?

Lövöldözés és pánik tört ki a Toronto Raptors bajnoki ünneplésén

Lövöldözés és pánik tört ki a Toronto Raptors bajnoki ünneplésén

Kisorsolták a jelöltek sorrendjét az előválasztási szavazólapra

Kisorsolták a jelöltek sorrendjét az előválasztási szavazólapra

Három magyar arannyal ért véget a Mare Nostrum úszóverseny-sorozat

Három magyar arannyal ért véget a Mare Nostrum úszóverseny-sorozat

Ordas nagy kamu terjed a Facebook-tiltásokról, tovább ne küldje

Ordas nagy kamu terjed a Facebook-tiltásokról, tovább ne küldje

Fejjel lefelé fordított whoppert reklámoz a Burger King, és jó oka van rá

Fejjel lefelé fordított whoppert reklámoz a Burger King, és jó oka van rá

Bátor ember a kínai elnök, meg merte enni Putyin ajándék fagyiját

Bátor ember a kínai elnök, meg merte enni Putyin ajándék fagyiját

Inspirál vagy irritál? - Az emancipáció megosztó élharcosai és visszás nőtörténetek

Inspirál vagy irritál? - Az emancipáció megosztó élharcosai és visszás nőtörténetek

Ha rendezettebbnek tűnnek a vonatállomások, az nem véletlen

Ha rendezettebbnek tűnnek a vonatállomások, az nem véletlen

A Kétfarkúak megoldották, hogy az emeletes vonatok beférjenek az alagutakba - fotó

A Kétfarkúak megoldották, hogy az emeletes vonatok beférjenek az alagutakba - fotó

A címlapról ajánljuk