szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Német nyelvű információs- és állásbörzét rendez az Európai Foglalkoztatási Szolgálat (EURES) magyarországi hálózata. A rendezvényen elsősorban építő- és vendéglátóipari, valamint egészségügyi szakmákba keresnek munkavállalókat.

Az április 10-én megrendezendő  információs- és állásbörzén az érdeklődők német, osztrák és svájci EURES-tanácsadókkal, valamint munkáltatókkal és állásközvetítőkkel találkozhatnak, ezenkívül megismerhetik az országok foglalkoztatási és jogi szabályait. A német nyelvterület - elsősorban Németország és Ausztria - nagyon népszerű a külföldön állást kereső magyarok körében, és az ottani munkáltatók részéről is van igény a magyar munkavállalók iránt - mondta Kovács Géza, a  Foglalkoztatási és Szociális Hivatal (FSZH) Nemzetközi és Migrációs Főosztályának vezetője.

Az áprilisi állásbörzén Németországba betegápolókat, orvosokat és vendéglátó-ipari szakembereket - például szakácsokat, felszolgálókat, gyorsétkeztetési eladókat - keresnek. Az ausztriai állásajánlatok ipari szakmunkásoknak , így például asztalosoknak, hegesztőknek, elektrotechnikusoknak, ácsoknak, szobafestőknek, útépítőknek, valamint szintén vendéglátó-ipari szakembereknek szólnak. Svájcba gépészmérnököt keresnek.

Az EURES meghívott partnerszervezetei is képviseltetik magukat az eseményen, így jelen lesz többek között az EURES-T Pannonia partnerség a Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat, a Nemzeti Pályainformációs Központ, a Nemzeti Europass Központ, a Goethe Intézet, az EU-vonal, a Német Felsőoktatási Csereszolgálat, és az Osztrák Intézet.

A tavalyi hasonló, finn rendezvény után az áprilisi német börze lesz a második, tematikus, egy-egy országra vagy nyelvterületre koncentráló állásbörze. Jövőre egy mediterrán információs- és állásbörzét is terveznek, mivel az EU déli tagállamaiban nyári szezonális munkákra jellemzően keresnek turisztikai szakembereket, animátorokat, vagy akár nyelvtanárokat is - mondta Lengyelné Varga Nóra, a Foglalkoztatási és Szociális Hivatal EU-integrációs kirendeltségének vezetője.

MTI Karrier

Állásbörze a Műegyetemen

Több mint 1400 állásajánlat és csaknem ezer szakmai gyakorlati hely közül válogathatnak az érdeklődők április 14-én és 15-én Budapesten, a 30. alkalommal megrendezendő Műegyetemi Állásbörzén.

Két beteget levettek a lélegeztetőgépről a Szent László kórházban

Két beteget levettek a lélegeztetőgépről a Szent László kórházban

Az én hetem: Karafiáth Orsolyában felrémlik, hogy a karantén örök

Az én hetem: Karafiáth Orsolyában felrémlik, hogy a karantén örök

Koronavírus: közelít a 70 ezerhez az elhunytak száma

Koronavírus: közelít a 70 ezerhez az elhunytak száma