szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Bedobja a szemetet a kukába, egy szenzor leolvassa a csomagoláson lévő vonalkódot, és továbbítja az információt a telefonjára, az applikáció pedig automatikusan hozzáadja azt elektronikus bevásárlólistájához. De mi történik, ha nincs vonalkód?

Bevásárlóalkalmazásokról már hallottunk, de hogy amit a kukában dobunk, az egyből a bevásárlólistán landoljon, az új. Amennyiben működik a tétel, hogy amit kidob a kukába az egyúttal hiánycikké is válik a háztartásban, akkor a GeniCan végleg leváltja a kockás papírra írt bevásárlási fecniket, amelyekről mindig lemarad valami, és egyébként is mindig nyomuk veszik, amint átlépi a szupermarket bejáratát, de a különféle appokat is lehet törölni a telefonról. Ráadásul új kukára sem kell beruházni, ugyanis mindössze egy szenzorról van szó, amely kompatibilis bármely szeméttárolóval és mindössze a vonalkódokat olvassa le a csomagolásokról. És mi történik, ha a paprika csumája röpül a kukába? A szenzor nem csak a vonalkódot érzékeli – annak hiányában egyszerűen rákérdez mi suhant el előtte, majd hangfelismeréssel szintén hozzáadja a tételt a listánkhoz. A kívánt termékek szerződött partnerrel való házhoz szállítása is szerepel a szolgáltatások listáján, bár ez utóbbi egyelőre csak az Egyesült Államokban valós opció.

A terméket az Indiegogón is megpörgették, ahol jó ötletnek tartották, mert össze is gyűlt a kívánt összeg, sőt a kampányt újra megnyitották, úgynevezett „in demand” módon, így továbbra is elő lehet rendelni a terméket, amelyre eddig 7274 dollár, azaz kétmillió forint jött össze. Ha szeretne egy lépéssel közelebb kerülni az okosotthon fogalmához, azt most 119 dollárét (35 ezer forint) megteheti, de ha megelégszik egy elektronikus listával, amit maga vezet, az ingyen is elérhető.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Fegyverért cserébe iPadek: súlyos vesztegetési ügybe keveredett az Apple biztonsági főnöke

Fegyverért cserébe iPadek: súlyos vesztegetési ügybe keveredett az Apple biztonsági főnöke

Kína szerint mindenhol be kellene vezetni a QR-kódos személyellenőrzést, hogy újra lehessen utazgatni

Kína szerint mindenhol be kellene vezetni a QR-kódos személyellenőrzést, hogy újra lehessen utazgatni

Economist: A vasfüggöny helyén szivárványfüggöny választja szét Európát

Economist: A vasfüggöny helyén szivárványfüggöny választja szét Európát