szerző:
hvg.hu

A BBC mazsolázott a legérdekesebb adatokból: kiderül, hogy az Európai Unió 28 tagállamában hol van a legtöbb edzőterem, hol és mennyit költenek fitneszbérletre.

Manapság nem azzal töltik az emberek a vasárnap reggeleket, hogy találkozzanak a barátaikkal vagy pihenjenek, inkább edzeni mennek. A BBC kimutatása szerint a fitnesznek Európában több mint 26 milliárd eurós piaca van. A legtöbbet Németországban költenek rá, a második a sorban az Egyesült Királyság, míg a harmadik Franciaország. Az első tízbe Magyarország ebben a tekintetben nem került be.

Ahogyan a többiben sem. Megnézték még azt is, hogy mely országban van kimagaslóan sok edzőterem, itt is Németország lett az első, Olaszország a második, az Egyesült Királyság a harmadik. Magyarországot nem említik.

A cikkből kiderül, hogy csak tavaly Európa-szerte nagyjából 60 millióan fordultak meg edzőteremben, ez 4 százalékos emelkedés az egy évvel ezelőttihez képest. Ehhez képest érdekes adat, hogy a befizetett tagdíjak nem követték ezt a bővülést, ezen a területen 0,1 százalék volt a lemaradás 2016-hoz képest. Svájc, Írország és az Egyesült Királyság ebben a tekintetben sem panaszkodhat, ezekben az országokban 2017-ben sem sajnálták az emberek a pénzt fitneszbérletre. Piackutatók azonban arra hívják fel a figyelmet, hogy noha sokan vannak olyanok, akik szívesen sportolnának, az edzőtermeket mégis kerülik, ennek okai a következők:

  • drágállják,
  • szívesebben mozognak a szabadban,
  • úgy érzik, az edzőtermek túl zsúfoltak.

Sorra vették még a 2018-as fitneszdivatot is: idén az intenzív mozgással járó, csoportos órák a legnépszerűbbek.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Segít a telefonnyomkodás abban, hogy megtanuljon olvasni a gyerek?

Segít a telefonnyomkodás abban, hogy megtanuljon olvasni a gyerek?

Megduplázódott a külföldre örökbe adott magyar gyerekek száma

Megduplázódott a külföldre örökbe adott magyar gyerekek száma

Stadionok üzemeltetésére is lehetne költeni a tao-pénzeket

Stadionok üzemeltetésére is lehetne költeni a tao-pénzeket

Íme, a tíz legjobb vidéki gimnázium

Íme, a tíz legjobb vidéki gimnázium

Hivatalos: Észak-Macedónia lett Macedónia

Hivatalos: Észak-Macedónia lett Macedónia

Borostája miatt indult újabb fegyelmi Czeglédy Csaba ellen

Borostája miatt indult újabb fegyelmi Czeglédy Csaba ellen