szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Népszava úgy tudja, Andy Vajna halálától függetlenül is tulajdonost váltott volna a TV2.

A TV2 Csoport napi működése a továbbiakban is zavartalanul folyik tovább – a Népszava szerint ezzel a levéllel próbálják nyugtatni a cég dolgozóit Andy Vajna halál után. A lap úgy tudja: Vajna halálától függetlenül is tulajdonosváltásra került volna sor a tévénél, most azonban felgyorsulhatnak a változások. Vajna még a múlt héten is részt vett több üzleti tárgyaláson – írták.

Amikor tavaly decemberben létrejött a Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány, kisebb meglepetést okozott, hogy Vajnának nem kellett felajánlania sem a TV2-t, sem a Rádió 1-et. Azt még nem tudni, hogy a tévé végül a KESMA-hoz kerül e. Ami a rádió sorsát illeti: a Népszava egy kormányzati forrásra hivatkozva szintén tulajdonosváltásról is.

A tavalyi gazdálkodási adatokat még nem hozták nyilvánosságra, az egy évvel korábbiakból azt látjuk: a kormányhű médiában míg szinte mindenhol máshol komoly pluszban sikerült zárni 2017-et, Andy Vajna tévéje kétmilliárd forint veszteséget hozott össze. Igaz, még ez is kisebb bukás, mint a 2016-ban elért 7 milliárd forint veszteség. Pedig pénz aztán bőven volt a TV2-nél, az árbevétel majdnem a másfélszeresére nőtt egy év alatt, 34,5 milliárd forintra, de hiába, ha eközben a kiadások is megugrottak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bioetikus: Koronavírusos betegnél is etikátlan azzal védekezni, hogy később úgyis meghalt volna

Bioetikus: Koronavírusos betegnél is etikátlan azzal védekezni, hogy később úgyis meghalt volna

100 ember lett koronavírusos egy esküvő után Mexikóban

100 ember lett koronavírusos egy esküvő után Mexikóban

Beragadt 365-re a forint

Beragadt 365-re a forint