szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A rendelkezésre álló szállások száma tíz százalékkal emelkedett.

Tovább tudta növelni a már eleve magas piaci részesedését az Airbnb Budapesten. Tavaly a budapesti Airbnb szállásokon eltöltött vendégéjszakák száma meghaladta az 1,8 milliót, 25 százalékkal volt több, mint egy évvel korábban, közölte a Colliers International tanácsadó társaság.

Az Airbnb piaci részesedése az eltöltött vendégéjszakák alapján 2018 végére elérte a 20 százalékot, a fővárosi foglalható egységek száma pedig 10 százalékkal bővült egy év alatt.

A szállástípusok közül 2018-ban is a teljes lakás volt a legkeresettebb a vendégek körében, a foglalások 50 százaléka ilyen típusú szálláshelyen történt. A budapesti Airbnb-piacot inkább a professzionális bérbeadók mozgatják, ugyanis a bérbeadók 61 százaléka egynél több lakást adott bérbe, ami meghaladja a legtöbb európai nagyvárosban kialakult 40-50 százalékos átlagot.

A Colliers International és a Hotelschool The Hague friss, Budapestre vonatkozó elemzése szerint tavaly – 2017-hez hasonlóan – az V., VI., VII. kerületben volt a budapesti foglalások 69 százaléka. A hvg.hu nemrég interjút készített a VII. kerület újonnan megválasztott polgármesterével, Niedermüller Péterrel, aki azt mondta, akár az Airbnb-k fővárosi szabályozását sem tartja elképzelhetetlennek, ha ez nem jönne össze, akkor a VI. és a VIII. kerületi polgármesterekkel együttműködve fognak lépéseket tenni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Ezzel revolverezheti a kormány az airbnb-zőket januártól

2020 elejétől szigorúan kell jelenteni több tízezer szállásadónak a vendégei adatait. A HVG cikke annak ment utána, kik járnak jól, és mire lehet jó még az új rendszer, amely a feketegazdaság és adóelkerülés elleni harc része hivatalosan.

Ha előre kitölti ezt a dokumentumot, meggyorsíthatja az oltási folyamatot

Ha előre kitölti ezt a dokumentumot, meggyorsíthatja az oltási folyamatot

"Az éttermek csak azért nyithatnak ki, hogy kereszthuzatot csináljanak" - Kovács András Péter videóban magyarázza a kormány intézkedéseit

"Az éttermek csak azért nyithatnak ki, hogy kereszthuzatot csináljanak" - Kovács András Péter videóban magyarázza a kormány intézkedéseit

Miért gyakoribb a válás a lányos szülőknél?

Miért gyakoribb a válás a lányos szülőknél?