szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Mindössze 10 magyar fért fel a leggazdagabb 300 romániai listájára. A legtehetősebb a Digi tulajdonosa lett.

Ahogy tavaly is, úgy idén is 10 magyar fért fel mindössze a Capital Románia 300 leggazdagabb emberét bemutató listájára – írja a transindex.ro. A leggazdagabb romániai magyar továbbra is Teszári Zoltán, akinek 640-660 millió lej, átszámolva 44 milliárd forint körüli a vagyona. Érdekesség, hogy ez az összesített listán a 6. helyhez elegendő.

Teszári érdekeltségei közül minden bizonnyal mindenki ismeri Magyarországon is az egyiket, mert a Digiről van szó, ami Európa egyik legmeghatározóbb telekommunikációs vállalatává nőtte ki magát.

  • A 2. helyen a Mudura családot találhatjuk, nekik 100 millió euróra, vagyis cirka 33 milliárd forintra taksálják a vagyonukat. Az utóbbi időben ingatlanügyleteikről lehetett hallani, de a vagyonukat a Ferrero termékek (például a Kinder tojás, a Raffaello csoki és a Tic-Tac cukorka) hazai piacra dobásával alapozták meg.
  • A 3. helyen Pálfi Miklós, aki az élelmiszeripari vállalkozásainak köszönhetően tett szert a kb. 26 milliárd forintos vagyonára. A Borszéki ásványvíz miatt lehet ismerős Pálfi, de korábban a gyógyszeriparban is próbálkozott egy üzlettársával.
  • A 4. Gadola István, akinek 13 milliárd forintra becsülik a vagyonát.
  • Az 5. helyen már egy itthon is ismertebb szereplőt találunk, Pászkány Árpádot (képünkön), aki akkor lett ismert, amikor megvette a Kolozsvári CFR csapatát. Most kb. 12 milliárdja lehet.
  • A 6. Korponay Ferenc, ő állategészségügyi termékek kereskedelmével és tőkepiaci befektetésekkel foglalkozik, 10 milliárd forint lehet a vagyona.
  • A 7. Bara Levente, aki hasonló vagyont tud felmutatni, mint az előtte álló Korponay, neki élelmiszeripari, ingatlan- és kereskedelmi befektetései vannak.
  • A 8. Péter Pál, uszkve 9,5 milliárd forintnyi lejjel, őket követik
  • a Szász-testvérek 8,5 milliárd forintos vagyonnal, míg
  • a 10. a Pál család lett a kb. 8 milliárd forintnyi tulajdonnal.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Gazdaság

Megfogta az isten lányát, hogyan lett Tiborcz a legfiatalabb leggazdagabb?

Simicskától a körözött szaúdi milliárdoson keresztül az adófizetőkig bezárólag sokak segítségérére rászorult a kormányfő saját lábán álló leányának férje, Tiborcz István, aki tíz év alatt az ország legfiatalabb milliárdosává nőtte ki magát. Ezt a tíz év alatt bejárt pályát követi végig az e heti HVG.