szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Több mint tízmilliárd forintnyi dollárt vettek ki abból a cégből, ami korábban a Vajna-birodalom magyarországi központjának számított.

A pár napja leadott éves beszámoló szerint a tulajdonos Cinergi Pictures Entertainment Inc. több mint 37 millió dollárt, vagyis nagyjából 11,6 milliárd forintot vett ki az AV Investments nevű cégből – írta a G7. Az AV Investments Kft. a Vajna-birodalom központi vállalata volt Magyarországon, ez fogta össze a tavaly januárban meghalt Andy Vajna kaszinóit, ingatlancégeit és médiaérdekeltségeit, köztük a TV2-t is. A cég később valamiért azonban egy amerikai vállalathoz, a Las Vegas-i címmel rendelkező, de Delaware-ben bejegyzett (és már említett) Cinergihez került.

Az AV Investments nemrég pedig masszív nyereséget termelt, és ezt teljes egészében ki is fizette osztalékként.

Az azonban nem teljesen egyértelmű, hogy a tranzakció haszonélvezője pontosan kicsoda. Említik ugyanakkor, hogy Vajna egykor létrehozott egy AV Perfect Kft. nevű céget is, és ebbe pakolta (szakszóval apportálta) bele aztán az AV Investments nagyobb részét. A Perfectet az özvegy Vajna Tímea örökelte meg, ám május közepe óta már nem közvetlenül ő a tulajdonosa a több tízmilliárd forintnyi cégvagyonnal rendelkező vállalatnak. A társaság egy frissen alapított Las Vegas-i céghez, a VMT Holdings LLC-hez került, csakhogy ez, teszi hozzá a G7, nem független Vajna Tímeától – és a férjének korábbi üzlettársától, Samuel Russell Falconellótól sem.

Emellett a magyar cégbírósághoz leadott iratokból az is kiderül, hogy a VMT Holdings nem adásvétellel szerezte meg az AV Perfectet, hanem Vajna Tímea nem vagyoni hozzájárulásként adta a cégnek. Ez arra utal, hogy legalább részben ő lehet az új Las Vegas-i társaságnak is a tulajdonosa, és ahogy korábban Andy Vajna esetében, ezúttal is csak cégjogi, esetleg adózási okok állhatnak a tranzakció mögött. Ez azonban teljesen nem egyértelmű – írta a lap.

A portál kereste Vajna Tímeát az ügyben, de nem kaptak választ.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Görögországban rekordot döntött a napi fertőzöttek száma

Görögországban rekordot döntött a napi fertőzöttek száma

Online szavazáson dől el, milyen nevet kapjon a budapesti orangután

Online szavazáson dől el, milyen nevet kapjon a budapesti orangután

A Skoda leleplezte első elektromos divatterepjárója szemrevaló külsejét

A Skoda leleplezte első elektromos divatterepjárója szemrevaló külsejét