szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Számos vonaton mindennap emelt szintű fertőtlenítést végeznek, az autóbuszokat minden éjjel és napközben is takarítják.

Koronavírus - a második hullám
Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

Szeptember 8-tól a Budapest elővárosában közlekedő valamennyi és a fővárost érintő szerelvények többségét ismét naponta fertőtlenítik – írta a MÁV Kommunikációs Igazgatósága. Ez napi szinten a teljes járműpark közel felét, átlagosan nagyjából 600 járművet jelent.

Szeptember 1-je óta a határon kívülről érkező vonatok kocsijaiban a végállomáson a rendes tisztítás után „emeltszintű fertőtlenítést” is végeznek fordulónként, de legalább naponta egyszer.

Ilyen takarítást – permetezést és a padló felmosását – a  MÁV-Start a veszélyhelyzet ideje alatt naponta, június 19-től pedig hetente végzett összesen 128 ezer esetben. Meleg ködös fertőtlenítésre több mint 4000 alkalommal került sor. Ezeken felül június 18-ig összesen 400 járműnél ózonos fertőtlenítés is történt.

A Volánbusz vírusölő szerrel mossa le a kapaszkodókat, és kézfertőtlenítő szert biztosít az utasokkal közvetlen kapcsolatban álló munkavállalói számára. Az autóbuszokat minden éjjel és napközben is takarítják. Az éjszakai nagyobb fertőtlenítés azt jelenti: a padlót fertőtlenítőszerrel felmossák, és a kapaszkodókat áttörlik vírusölő hatású felületfertőtlenítő szerrel. Napközben a kapaszkodókat, fogantyúkat többször fertőtlenítik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Rolling Stone: Már nem a Beatles lemeze vezeti minden idők legjobb 500 albumának listáját

Rolling Stone: Már nem a Beatles lemeze vezeti minden idők legjobb 500 albumának listáját

Űrszemét miatt volt kénytelen manőverezni a Nemzetközi Űrállomás

Űrszemét miatt volt kénytelen manőverezni a Nemzetközi Űrállomás

Ráférne a segítség az újlakás-piacra, támogatást ígér több belengetett program is

Ráférne a segítség az újlakás-piacra, támogatást ígér több belengetett program is