szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

David Solomon és több nagy befektetési bank vezetője is csak arra vár, hogy beoltsák a dolgozóikat, és már rendelnek is vissza mindenkit az irodába.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

David Solomon, a Goldman Sachs befektetési bank vezetője egy konferencián elmondta, amint beoltják a cég alkalmazottait, azonnal vissza kell térnie mindenkinek a cég irodáiba. Solomon elmondása szerint a bankokhoz nem illik az otthoni munkavégzés, és jobb, ha az emberek egy légtérben vannak – írja a BBC.

Egy olyan együttműködő és innovatív vállalkozásnál, mint a miénk, ez nem ideális. És nem is ez az új normális. Ez egy aberráció, amit a lehető leghamarabb kijavítunk”

– mondta Solomon, aki összességében is kételkedik abban, hogy a pandémia lecsengése után bármiféle komoly változás alakul ki a bankszektor munkavégzési szokásaiban.

Solomon amúgy nincs egyedül ezzel a gondolattal: szeptemberben a JP Morgan vezérigazgatója mondta el, hogy nem sült el túl jól az otthoni munkavégzés a cég szempontjából, és a Barclaysnél is elárulták már, hogy az oltások beadása után mindenkit várnak vissza az irodákba.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Óvintézkedésekkel vizsgázhatnak majd a szakképzésben tanuló diákok

Óvintézkedésekkel vizsgázhatnak majd a szakképzésben tanuló diákok

Hatvan-hetven választókerületben lesz MSZP-s jelölt az előválasztáson

Hatvan-hetven választókerületben lesz MSZP-s jelölt az előválasztáson

Így lejtett kis híján haláltáncot Ferenc autója egy rámenős előzés során - videó

Így lejtett kis híján haláltáncot Ferenc autója egy rámenős előzés során - videó