szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A társaság az élre tör.

57 milliárd forintott meghaladó értékesítési árbevétellel zárta a 2020-as évet a NER kedvenc informatikai cége. A 4iG pénteken tőzsdezárás után a Budapesti Értéktőzsdén közzétett éves beszámolója alapján az adózás, kamatfizetés és értékcsökkenési leírás előtti eredménye (EBITDA) 5,05 milliárd forintra növekedett. A bevétel esetében 39 százalékos a növekedés, az EBITDA pedig 24 százalékkal haladja meg a 2019-est.

Ezt a beszámoló összefoglalójában így értékelik: „a 4iG rugalmas működésének köszönhetően gyorsan és hatékonyan reagált a piaci kihívásokra, melynek köszönhetően 2020-ban a Cégcsoport főbb stratégiai területein megőrizte növekedési lendületét”.

Azt azért hozzá lehet ehhez tenni, hogy jelentős állami megbízások is hozzájárultak a sikerhez, az elmúlt évben végrehajtott akvizíciók pedig erősítették a cég piaci pozícióját. A cégcsoport létszáma egy év alatt 48 százalékkal, 924 főre emelkedett. A 4iG beszállt a távközlési piacba, de vett drónfejlesztő céget, adatközpont-üzemeltetőt, mesterségesintelligencia-szakértőt is az elmúlt időszakban.

Ami pedig a megbízásokat illeti: a teljesség igénye nélkül a készpénzforgalom ellenőrzésére, digitális tananyag fejlesztésére, a dohánytermék-azonosító rendszer működtetésére szóló tendereket is a Jászai Gellért érdekeltségébe tartozó társaság nyerte el.

„A 4iG stratégiai célkitűzése, hogy a hazai technológiai vállalatok között az abszolút első helyre kerüljön, és emellett meghatározó pozíciókat építsen ki a távközlési piacon is. Ebben partnere az Antenna Hungária Zrt. lesz, és a tervek szerint a társaságok közösen valósítják meg expanziós stratégiájukat ezen a területen” - olvasható a cég közleményében.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Harmincfős rendezvényen emlékeztek egy koronavírusban elhunyt ápolónőre Dunavarsányban

Harmincfős rendezvényen emlékeztek egy koronavírusban elhunyt ápolónőre Dunavarsányban

Arab politikus az izraeli kormányban? Most először ez is előfordulhat

Arab politikus az izraeli kormányban? Most először ez is előfordulhat

Financial Times: A sajtószabadság ellenségei ellen a legjobb védekezés a támadás

Financial Times: A sajtószabadság ellenségei ellen a legjobb védekezés a támadás