szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kijött az új gazdaglista, mi pedig számolgattunk egy kicsit.

Megjelent a legújabb magyarországi gazdaglista, ez pedig sok érdekességet tartalmazott. A Szakonyi Péter szerkesztette A 100 Leggazdagabb kiadványból például kiderült, hogy Mészáros Lőrinc tavaly 185 milliárd forinttal gyarapította vagyonát, így már összességében 455 milliárd forintja van.

A felcsúti milliárdosnak még sosem volt ilyen jó éve, eddig a rekordot 2017-ről 2018-ra ugrotta, amikor 140 milliárd forinttal nőtt a vagyona. Itt érdemes megjegyezni, hogy a kiadvány számításai szerint Orbán Viktor felcsúti jóbarátjának 2015-ben, vagyis abban az évben, amikor az előző Fidesz-nagyvállalkozó Simicska Lajossal nyíltan szakítottak, még csak 8,4 milliárdos vagyona volt.

De térjünk vissza a 185 milliárd forintos gyarapodásra.

Mindez azt is jelenti, hogy Mészáros Lőrinc naponta közel 507 millió forinttal gazdagodott, ami óránként 21,1 millió, percenként 351 ezer forintot, másodpercenként pedig 5866 forintot jelent.

Mindez azt is jelenti, hogy mire a cikk címétől ide eljutott a kedves olvasó, a felcsúti milliárdos „tavalyi árfolyamon” mintegy 240 ezer forintot keresett.

Mit is lehetne erre mondani?

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!