szerző:
hvg.hu

CeeLo Greent a Crazy és a Fuck You! című slágerekkel ismerte meg a világ.

A többszörös Grammy-díjas CeeLo Green lép fel a vizes vb megnyitóján - tudta meg a hvg.hu Gőz Lászlótól, a program zenei szerkesztőjétől. Emeli Sandé betegség miatt mondta le fellépését teljes turnéjával együtt. A vizes vb megnyitója csaknem 3,4 milliárd forintba kerül, ebből 1 milliárd forintot költenek a művészeti közreműködőkre.

Gőz László elmondta: CeeLo Green két dalt ad majd elő, gázsija belefér az eredeti költségvetésbe. A 120 perces megnyitóból 90 perc lesz a zenei összeállítás, modern zenétől klasszikusig minden lesz, a Kék Duna keringőn kívül minden magyar.

A megnyitón több mint 500 művész, valamint 220 önkéntes és sportoló lesz a színpadon, az ő fellépésük, az öltöztetésük, a díszlet, a rengeteg vetítés és a háttérmunka mind a költségvetés része. "Ez minden idők legnagyobb magyar rendezvénye lesz, országimázs szempontjából is fontos. Olyan egész estés összművészeti produkció, melyet kifejezetten erre az alkalomra hozunk létre, melyre hónapok óta készülnek az alkotók" - mondja Gőz László.

Ezt kell tudni CeeLo Greenről

Az 1974-es születésű Thomas DeCarlo Callaway amerikai R&B/hiphop énekes-dalszerző-producer-színész. Ötszörös Grammy-díjas. Pályája a Goodie Mob nevű atlantai hiphop-zenekarban indult, 1999-ben indította el szólókarrierjét. Ebben az évben közreműködött Santana világsikerű Supernatural című nagylemezén. Első szólóalbuma három évvel később jelent meg CeeLo Green and His Perfect Imperfections címmel, ezt a 2011-es Bright Lights, Bigger City albummal bezárólag összesen hat újabb CeeLo Green-nagylemez követte. 2010-es Fuck You! című szólódala óriási sikert aratott.

A kétezres évek közepén társult az évtized egyik legfontosabb producerével, Danger Mouse-zal, akivel megalakították a Gnarls Barkley duót (melynek nevét a Charles Barkley kosaras iránti tiszteletadásul választották). Ez a két lemezes együttműködés fialta CeeLo másik nagy slágerét, a 2006-os Crazy-t.

Szerepelt filmekben és sorozatokban, hangját kölcsönözte a Hotel Transsylvania mozinak, mentorszerepet vállalt az amerikai Voice-ban is.

Néhány esetben meggyűlt a baja a törvénnyel: 2012-ben egy randi után szexuális zaklatásért perelte be egy Los Angeles-i nő, 2014-ben egy drogbirtoklásos ügy miatt három év próbaidőre bocsátották, és 360 óra közösségi szolgálatra kötelezték.

A budapesti vizes vébé szervezői azok után kérték fel, hogy lépjen fel a világbajnokság nyitóeseményén, hogy az előzetesen meghívott Emeli Sandé egészségügyi okok miatt lemondta koncertjét.

CeeLo három éve a Sziget Fesztiválon adott koncertet:

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Kétszemélyes elektromos törpeautó kifejezetten ingázáshoz

Kétszemélyes elektromos törpeautó kifejezetten ingázáshoz

Fegyveres rablás a belvárosban: pénzváltót pakolhattak ki

Fegyveres rablás a belvárosban: pénzváltót pakolhattak ki

A második évben vérzik el a legtöbb vállalkozás

A második évben vérzik el a legtöbb vállalkozás

Műszaki hiba miatt zuhanhatott le a Leicester City tulajdonosának gépe

Műszaki hiba miatt zuhanhatott le a Leicester City tulajdonosának gépe

Nagyon ritka és őrülten cuki leopárdmacska született a Debreceni Állatkertben

Nagyon ritka és őrülten cuki leopárdmacska született a Debreceni Állatkertben

Csak a börtön webshopján rendelve kaphatnak ételt hozzátartozóiktól a rabok

Csak a börtön webshopján rendelve kaphatnak ételt hozzátartozóiktól a rabok