szerző:
hvg.hu

Nem akar többet romkomokban szerepelni.

Vannak sztárok, akik kétségbeesnek az öregedéstől, és felismerhetetlenné plasztikáztatják magukat, másokat (ők vannak kevesebben) kifejezetten felszabadít az évek múlása. Így van ezzel az 57 éves Hugh Grant is, aki arról beszélt a Radio Timesnak, hogy így “öregebben és rondábban”, már sokkal jobb és változatosabb szerepekkel keresik meg, mint korábban. Nem is akar többet romkomokban szerepelni.

Grant erről annak kapcsán beszélt, hogy hosszú idő óta először ismét tévéfilmben játszik, a brit liberális Jeremy Thorpe-ot alakítja az A Very English Scandal című BBC-s drámában.

Grant azt is üdvözli, hogy elmúltak azok az idők, mikor a filmsztárok sznob módon felhúzták az orrukat a televíziós lehetőségek említésére. “Még Robert De Niro is tévézik.”

Az elmúlt években Grant nem nagyon filmezett, az erejét inkább arra fókuszálta, hogy a sajtószabályozás reformja mellett kampányoljon.

2011 nyarán a News of the World nevű brit bulvárlapot meggyanúsították, hogy engedély nélkül tör fel és hallgat le telefonokat. A botrány akkor tört ki, mikor kiderült, hogy a lap egy magánnyomozó segítségével hozzájutott a 2002-ben elrabolt és meggyilkolt, 13 éves Milly Dowler mobiltelefonjának üzeneteihez. A meghallgatott üzenetekből töröltek is, hogy elférjenek rajta újabbak, amivel bizonyítékokat tüntettek el. Hamarosan kiderült, hogy a lehallgatási ügy ezreket érint: hírességektől kezdve elesett katonák és gyilkosságok áldozatainak családtagjaiig, és ez hatalmas politikai és társadalmi felháborodást váltott ki az Egyesült Királyságban. A botrány a News of the World megszűnéséhez vezetett, és erőfeszítések történtek a brit médiaszabályozás szigorítására.


Az A Very English Scandal Grant első tévéfilmje a kilencvenes évek óta. A háromrészes dráma arról szól, mikor Thorpe-nak bíróság elé kellett állnia, mert azzal vádolták meg, hogy szervezőként részt vett korábbi szeretője, Norman Scott (Ben Whishaw) meggyilkolásában.

Grant szerint a botrány története még most, Thorpe felmentése után 40 évvel is érdekes. “Az elmúlt hat évben közelebbről is megismertem a politika világát. Találkoztam politikusokkal, és ő motivációik nem különböznek attól, mint ami a hatvanas-hetvenes évek politikusait hajtotta. Attól tartok, a legfontosabb számukra mindig önmaguk és a karrierjük volt. ‘Hogy juthatok előrébb? Hogy kapaszkodhatok feljebb a westminsteri ranglétrán?’ És ebben Thorpe nagyon kegyetlen volt. Elképesztően ambiciózus figura.”

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
L. Ritók Nóra: Egy ország, két világ

L. Ritók Nóra: Egy ország, két világ

Ez elég menő lesz: élőben lehet követni Rembrandt Éjjeli őrjáratának a restaurálását

Ez elég menő lesz: élőben lehet követni Rembrandt Éjjeli őrjáratának a restaurálását

800 millió eurós bírságot kapott az Audi

800 millió eurós bírságot kapott az Audi

Beperelt egy játékost az Epic Games, mert csalt a Fortnite-ban

Beperelt egy játékost az Epic Games, mert csalt a Fortnite-ban

Kijavították a hibát, amely padlóra küldte a Playstationöket

Kijavították a hibát, amely padlóra küldte a Playstationöket

Török lap: Megkínozták és lefejezték a szaúdi újságírót

Török lap: Megkínozták és lefejezték a szaúdi újságírót