szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kevin Smith nem tudja elengedni a klasszikus párost, pedig már jót tenne nekik.

A kilencvenes évek megkerülhetetlen vígjátékos rendezője Kevin Smith volt, aki olyan emlékezetes darabokat adott nekünk, mint a Képtelen képregény és a Dogma.

Az instant kultstátuszba kerülő filmek állandó mellékszereplője volt a dumagép Jay (Jason Mewes) és hallgatag társa, Néma Bob (Kevin Smith), akik először az 1994-es kis költségvetésű Shop-Stopban tűntek fel. A népszerű páros aztán bekerült a Shop-showba, és kaptak egy önálló filmet a Jay és Néma Bob visszavággal.

Kevin Smith azóta túlvan egy szívrohamon, Mewes pedig a drogelvonón, és most újra a nagyvászonra pályáznak, meg is érkezett a Jay és Néma Bob Reboot-film első előzetese, bár azt nem tudjuk minek, valahogy annyira fáradt az egész hangulat és stílus.

Az előzetesből az derül ki, hogy hőseink lányaik társaságában Hollywoodba mennek – az egyik lányt ráadásul Smith vér szerinti lánya, Harvey Quinn Smith alakítja. És persze feltűnnek a Smith-univerzum olyan állandó szereplői is, mint a Matt Damon–Ben Affleck-duó vagy Jason Biggs. Ráadásnak pedig a Marvel-filmek Thorja, Chris Hemsworth is tiszteletét teszi.

A premier dátumát egyelőre nem jelentették be.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!