szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy Greenaway-film inspirálta a The Trousers új klipjét. Premier a hvg.hu-n.

A budapesti The Trousers tavaly jelentette meg ötödik nagylemezét Invisible Darkness címmel a Music Fashion kiadó gondozásában. A lemezről eddig egy videó jelent meg tavaly, most azonban elkészültek a második klippel, a Drowning in numbers című dalhoz. A szám címét a Számokba fojtva című Peter Greenaway-filmből kölcsönözték, és – mint mondják – arra utal, hogy mára a világunk teljes mértékben átmatematizálódott, minden értékítélet alapjává a szám, a mennyiség vált.

A garázs rock, hard rock zenekar ez ellen a felfogás ellen veszi fel a küzdelmet, ezért választottak a klip helyszínéül egy boxringet. A klip képi világa a banda által favorizált 70-es évek stíluselemeire épül, rendezője pedig az énekes-gitáros Kőváry Zoltán unokaöccse, Kőváry Dániel volt.

A The Trousers folyamatosan koncertezik, jelenleg egy közép-európai turnét bonyolítanak le, amely Magyarország mellett érinti Ausztriát, Németországot, Csehországot és Szlovákiát. Az utóbbi két országban a nagy múltú szlovák punk-rock klasszikust, a Konfliktot kísérik.

Magyarországon legközelebb december 28-án, Budapesten lépnek fel a belvárosi Robot Klubban.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hózáporok válthatják a napsütést kedden

Hózáporok válthatják a napsütést kedden

Romániában sokan ügyeskedve oltatták be magukat

Romániában sokan ügyeskedve oltatták be magukat

Már a 2032-es olimpia rendezésére készülünk

Már a 2032-es olimpia rendezésére készülünk