szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Videoklip készült Iggy Pop 1977-es Passenger című dalához, amely a „punk keresztapjának” talán legismertebb és legkedveltebb száma.

A Simon Taylor által rendezett fekete-fehér klipben korabeli fotók tűnnek fel Iggyről és a 70-es évekbeli Berlinről.

Ebben az időben Iggy Pop David Bowie-val átköltözött Nyugat-Berlinbe, és miközben megpróbált leállni a drogokról, barátja segítségével a legkreatívabb korszakát élte. Szerződést kötött az RCA-jel, Bowie segített megírni és szponzorálni a The Idiot és a Lust for Life című albumokat. Utóbbira került a most klipet kapott dal is. (Mellesleg Bowie életművében is kiemeleten fontos volt a berlini korszak.)

A Passenger klipjét maga a szerző is úgy harangozta be, hogy „Nehéz elhinni, hogy ennek a dalnak eddig nem volt klipje. Eddig.”

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kiszivárgott egy fotó az iPhone 12-ről, csalódottak lehetnek az Apple-rajongók

Kiszivárgott egy fotó az iPhone 12-ről, csalódottak lehetnek az Apple-rajongók

Elektromos pickuppal lepné meg a piacot a Volkswagen?

Elektromos pickuppal lepné meg a piacot a Volkswagen?

Jó hír jött a Microsoft első androidos telefonjáról

Jó hír jött a Microsoft első androidos telefonjáról