szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Újabb lépéssel igyekszik a Twitter visszaszerezni a platform feletti teljes irányítást a gombaként szaporodó kliensprogramoktól, a társaság egyértelmű üzenetben jelezte: nincs szükség újabb egyszerű kliensekre - olvasható a Dotkom blogon.

Ryan Sarver, a Twitter platformért felelős vezetője terjedelmes bejegyzésben magyarázta el, miért és hogyan változtatták meg a külső fejlesztőkre vonatkozó szabályokat. Nem igazán kertel: „...fejlesztők kérdezték, hogy építhetnek-e olyan alkalmazásokat, amelyek pontosan lemásolják vagy utánozzák a Twitter mainstream fogyasztói felhasználói élményét. A válasz: nem.”

A Twitter az egységes felhasználói élménnyel érvel, miután a jelenlegi kliensek sokszor az eredetitől eltérő módon jelenítették meg az üzeneteket és felhasználói interakciókat, némely alkalmazásokban még a hivatalos elnevezéseket is megváltoztatták. A most működő alkalmazásokat ugyan nem zárja ki a vállalat, de ezeket az elhajlásokat szigorúan szankcionálja, és mindent megtesz, hogy a felhasználók teljesen egységes módon használják és lássák a szolgáltatást - írja a blogger. A teljes bejegyzést elolvashatja a Dotkom blogon.

hvg.hu Napi merítés

Angliában nem szeretik a twitterező focistákat

Az Angol Labdarúgó Szövetség közleményben figyelmeztette a játékosokat, hogy szigorúan bánik a Twitteren és más közösségi oldalakon közreadott üzeneteikkel. Az intézkedést azért hozták, hogy megállítsák a labdarúgók terjedő szokását, amely szerint a Twitteren panaszkodnak a játékvezetők ellen.

hvg.hu Kult

„A blog olyan, mint egy tekercs WC-papír.”

A közönség nélkül nem megy: ez is lehetne a szlogenje a múzeumok kultúrpolitikájának. Hogyan használja ki a webes - közösségi oldalak és fórumok nyújtotta - lehetőségeket egy hazai és egy külföldi múzeum?

MTI Világ

Fidel Castro a Twitter kubai forradalmára

Meghaladta a százezret Fidel Castro visszavonult kubai vezető követőinek száma a Twitter internetes közösségi portálon, ezzel a hivatalos havannai álláspont szerint a "líder máximo" az első kubai, aki átlépte ezt a határt a mikroblog-oldalon.

hvg.hu Tech

A nők az aktívabbak a Facebookon

A 18-64 éves korosztályból a közösségi oldalon jelen lévő internetezők több mint fele napi szinten használja az ilyen portálokat, amelyek közül az iWiW-en és a Facebookon a nők, míg a Myspace-en és a Twitteren a férfiak aktívabbak - derült ki a KutatóCentrum és a Marketing&Média közös kutatásából.

MTI Tech

Közel tízmilliárd dollárt érhet a Twitter

A Google, a Facebook és más vállalatok folytattak tárgyalásokat a Twitter felvásárlásáról, amelyek során a gyorsan fejlődő mikroblog értékének becslése elérte a 10 milliárd dollárt - értesült a The Wall Street Journal (WSJ).

Nyomozni kezdett a rendőrség, miután az Átlátszó drónnal repült Mészáros birtoka fölé

Nyomozni kezdett a rendőrség, miután az Átlátszó drónnal repült Mészáros birtoka fölé

Dúró Dóra kifakadt a Facebook tiltása miatt, kormányzati fellépést követel

Dúró Dóra kifakadt a Facebook tiltása miatt, kormányzati fellépést követel

Marabu FékNyúz: A megoldás

Marabu FékNyúz: A megoldás