Alvás a víz alatt, ágy a plafonon - a világ legfurcsább szállodái

Alvás a víz alatt, ágy a plafonon - a világ legfurcsább szállodái

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
travelline.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A BudgetTravel.

©

A BudgetTravel.com nyomán tehát következzenek a világ legérdekesebb, legfurcsább vagy éppen legötletesebb szállodái, amelyek közül minden stílus és életmód kedvelői kényelmesen válogathatnak.

Fejjel lefelé
Egy művész tulajdonában áll a berlini Propeller Island City Lodge, ahol 30 nem éppen hétköznapinak mondható szoba található. Az egyik szoba olyan, mint egy középkori város, az ágy a várban található, amit árok helyett egy minigolfpálya vesz körül. A legkülönlegesebb szobájukban fejjel lefelé vannak elhelyezve a bútorok, a plafonból nő ki az étkezőasztal és a székek. Akinek van gyomra hozzá, az akár koporsóban is aludhat, ágy gyanánt. A tulajdonos szerint a gyerekek kedvence a cirkuszi porondra emlékeztető szoba, hol oroszlánketrecekben vannak az ágyak.

©

Boroshordók mélyén
A holland Hotel De Vrouwe Van Stavoren hatalmas hordóiról nevezetes. Már nem bort tárolnak ám ezekben a gigantikus hordókban, némi felújítást követően szobáknak rendezték be őket. Két keskeny ágy, és egy kis előtér pont elfér a tölgy hordókban, amik régen több mint 19 ezer üveg bor tárolására szolgáltak. A szenvedélyes borkedvelőknek mindenképpen érdemes itt megszállniuk.

Állati egy hely
A helyiek csak Crazy Housnek (őrült ház) nevezik a vietnami DaLat-ban található  Hang Nga Guest House and Art Gallery-t. A három főépületből álló komplexum igen furcsa látványt nyújt: a faházak Gaudi stílusában készületek: mintha csak természetesen nőnének ki a földből a tekergő gyökérszerű építmények. Minden egyes szoba dekorációja valamilyen állatos mondakörrel kapcsolatos. Sasok, különféle ragadozó állatok, sőt még zsiráfok is díszítik a szállodát. 

©

Víz alatti kalandok
Jules Verne után kapta a nevét a floridai Key Largonál található  Jule’s Undersea Lodge, ami talán a legextrémebb az összeállításunkban szereplő szállodák közül. Az Emerald lagúna mélyén fekvő víz alatti szálló kifejezetten azoknak ajánlott, akik búvárkodni szeretnének, és különleges élményre vágynak. Sőt, ahhoz, hogy egyáltalán le lehessen jutni a szállóba, szükséges egy minimális búvártudás. Maximum 4-6 ember fér el a 21 láb mélyen lévő nem éppen luxust nyújtó, de annál különlegesebb hotelban. Az egész kabin tulajdonképpen egy 8x10 láb hosszú picike hálófülke, egy 8x20 láb nagyságú nappali-étkező és egy 10x20 láb méretű úgynevezett vizes szoba, ahol mosdó és WC található, közvetlenül a bejárat mellett.

Dzsungelbe zuhant Boeing
A Costa ricai Hotel Costa Verde nem más, mint egy 1965-ből megmaradt és felújított Boeing 727-100-as repülőgép váza, amit pont úgy néz ki, mintha a Costa ricai dzsungel kellős közepébe zuhant volna. Anno a South Africa Airways és a Colombia’s Avianca Airlines üzemeltette gépen 125 utas fért el, a mai formájára alakított fedélzet az egyik legexkluzívabb Costa ricai szállóhelyként üzemel. 

©

Mobil kapszulák
Rikító  narancssárgára festett tartályok a 70’-es évekből maradtak meg, és ma a Capsule Hotel alapját képezik. Hollandiában és más európai városokban is fellelhetők a kis kapszulák. Jelenleg kettő Vlissingenben, kettő pedig Hága városában található, a kis narancssárga gömbök azonban mozdíthatóak, és gyakran költöznek is minden felé.

Transzformált lakókocsik Afrikában

A Cape Town-ban található Grand Daddy hotel tetején egy héttagú eredeti Airstream lakókocsi-flotta található. Neves tervezőket és művészeket kértek fel arra, hogy alakítsák át ezeket a vasdobozokat hangulatos hálószobákká. Az ideérkező vendégeket nyugalmas kemping-hangulat várja, miközben Afrika egyik legnyüzsgőbb városában nyaralnak.   


-szj-

Hozzászólások