Tetszett a cikk?

Középső-Ferencváros a munkavállalók és az otthont keresők körében ma már a pesti oldal egyik legkedveltebb pontját képezi. Nézzük, hogy mi lehet ennek az oka.

Sokan keresik fel a IX. kerületet lakásvásárlás vagy munkavállalás szempontjából. Népszerűsége persze egyáltalán nem csoda, ha megnézzük az elmúlt évtizedek helyi fejlesztéseit. A városvezetés számára a rendszerváltás óta kiemelten fontos a IX. kerület rehabilitációja, ezért különös figyelmet szentel az itt zajló beruházásokra, nagyjából a ’90-es évektől fogva. Az elmúlt három évtizedben Ferencvárosban fokozatosan csökkent azon épületeknek és lakásoknak a száma, amelyeket alacsonyabb komfortszint jellemzett. A többnyire elavult műszaki tartalmú és állapotú házakat új építésű lakóparkok váltják fel folyamatosan. A IX. kerületi Mester utca Könyves Kálmán körút és Vágóhíd utca közé eső szakasz revitalizációjának köszönhetően a terület régi és elavult épületállományai kezdenek kicserélődni.

Metrodom City Home L-M új építésű lakópark

A Mester utcában már azonnal költözhető okosotthonokat is találunk, modern, városias környezetben. Az egyik ilyen kiemelkedő új építésű lakónegyed-projekt a Metrodom beruházásában valósult meg, aminek köszönhetően Ferencváros a Lurdy Házhoz közel eső részén friss és modern otthonokkal büszkélkedhet, igényesen és újonnan kialakított utcákkal, játszóterekkel és különféle szolgáltatásokkal.

A Metrodom fejlesztésében álló City Home L-M tulajdonképpen egy kisebb, békés városrészt képez és új igazodási pontként jelenik meg az erre felé élők és közlekedők számára. Az új építésű okosotthonok és biztonságosan kialakított utcák mellett üzletek és különféle szolgáltatások is megtalálhatók a környéken. A lakóparkban működik barbershop, szépségszalon, étterem, kávézó, kisboltok, női butik és gyermekmegőrző is. A séta távolságra fekvő Lurdy Ház bevásárlóközpontban a nagyobb élelmiszerüzletek és éttermek mellett ruha- és cipőbolt, drogéria, patika és posta is van.

Metrodom City Home L-M, drónvideó

Ma már egyre fontosabb, hogy lakóhelyünk közelében ne csupán a legsürgetőbb teendőket tudjuk elintézni, hanem jelentős szempont az is, hogy nyújtson valamivel többet, mint más lakókörnyezet. A City Home L-M lakópark ezt célozza meg, ezért a ház tizedik emeletén kialakított nyitott tetőterasz, napozó- és grillterasszal alkalmas például a családi és baráti összejövetelekre. Emellett egy zárt közösségi nappalit is kialakított a fejlesztő, ahol filmeket és meccset is lehet nézni, és akár dartsozásra és csocsózásra is van lehetőség.

Metrodom City Home L-M, közösségi nappali

A környék vonzerejét és a lakások értékét a kiemelkedően jó infrastrukturális ellátottság is növeli. A Könyves Kálmán- és Hungária-körúton közlekedő 1-es, valamint a Nagykörúton közlekedő 4-6-os villamossal nagyon gyorsan eljuthatunk a város központjába. A környék tehát ideális lehet azok számára, akik a tömegközlekedést választják, de az autósok számára is kényelmes.

Az azonnal költözhető lakások most különleges kedvezménnyel vásárolhatók meg, amelynek részleteit megtalálja a www.metrodom.hu weboldalán.