Amióta bejelentették, hogy Pierce Brosnan helyett Daniel Craig játssza a 007-es ügynököt, versenyt fújoltak egymással a különböző rajongói csoportok és a média. Ehhez képest a premier után alig van negatív kritika.

Nekünk még várnunk kell az új Bond megérkezésére december 7-éig, de a külföldi reakciókból már látható, hogy ígéretes filmre számíthatunk. Leírhatnánk a film tartalmát, de valószínűleg senkit nem érdekel különösebben, pontosan mi fog történni a vásznon, körülbelül a szokásos: küldetés, gonosz, csinos segítő nő, csinos gonosz nő, verekedés, robbantás, autós üldözés, győzelem.

A Bond-filmeknél a hangsúly sokkal inkább a stíluson, a kivitelezésen, a trükkökön van. Stílus tekintetében Pierce Brosnan a legjobb Bondok között volt, talán ezért is voltak sokan csalódottak, amikor kiderült, hogy négy film után új színész viszi tovább a sorozatot. Sokáig őrült találgatások kavarogtak a neten arról, ki kapja meg a szerepet, egy alkalommal még Robbie Williams is szóba került; szerencsére gyorsan elvetették.

A szőrzet hosszú éveken keresztül fontos jellemzője volt Bondnak, és az utóbbi évek metroszexuális szőrtelenítési rohamaival igen csak szembement Brosnan érintetlen felsőteste. Hogy Daniel Craig sima mellkasának van-e köze ahhoz, hogy a producerek keményebb, fiatalabb Bondot akartak, ezt csak ők tudhatják, lehet, hogy puszta véletlen, mindenesetre igen látványos a különbség.

A premier után megjelent vélemények szerint Craig alkalmazása a szerepre jó döntésnek bizonyult. Nyilván az is számít, hogy 15 évvel fiatalabb Brosnannél, de már korábbi, nálunk talán nem annyira népszerű szerepeiben is megmutatta, mennyire kemény tud lenni. A BBC-n például azt írták róla: "Fleming Bondjának olyan mélységeit is megmutatja, amihez Connery hozzá sem mert soha érni. Ez az a Bond, aki túl sokat iszik és dohányzik, aki néha utál a kormány bérgyilkosa lenni, de csak ehhez ért, aki másnapossággal küzdve szidja saját magát a hülyeségéért."

Elképzelhető, hogy Bond feladta csillogásának egy részét és megmutatja személyiségének sötétebb oldalait is? Peter Bradshaw, az egyik leggonoszabb angol filmkritikus szerint "Craig kiválasztása ihletett döntés volt. Erőlködés nélkül van jelen a filmben, halálosan veszélyes és egy komoly színész képességeivel kelti életre a komolytalan szerepet. A lenyűgöző hatás kulcsa az lehet, hogy Craig ugyanúgy játszhatná Bond valamelyik ellenségét is."

A Variety is csatlakozik a "visszatérés az eredeti koncepcióhoz" véleményhez - "Craig közelebb van a Fleming kemény, arrogáns férfi ikonjához, a maga kis szadista-humanista beütéseivel, mint a korai Connery ábrázolás óta bárki." Úgy tűnik, kemény menetre számíthatunk három hét múlva a mozikban. Következő Bonddal kapcsolatos cikkünkben a filmben látható termékekkel foglalkozunk, többek között a 007-es autójával és órájával. Felhívjuk a figyelmet a fenti trailer végén látható, elképesztően látványos autós kaszkadőr mutatványra - mestermunka.

Videó a sajtótájékoztatóról:


Kádár Mónika
MTI Shake

Meghalt a fotómodell, aki almán és paradicsomon élt

Anorexiában - kóros lesoványodásban - meghalt Ana Carolina Reston, a nemzetközileg is sikeres brazil fotómodell, aki 174 centiméter magas volt és utolsó napjaiban mindössze 40 kilót nyomott - jelentette a dpa német hírügynökség.

hvg.hu Shake

Beadta a válókeresetet az államfő lánya

Háromévi házasság után válópert indított a román államfő nagyobbik leánya, Ioana Basescu, mert állítólag megunta férje, a Romániában népszerű Proconsul együttes énekesének kicsapongó életmódját.

Jedi lovagok figyelem: a franciáknál versenysport lett a fénykardozás

Jedi lovagok figyelem: a franciáknál versenysport lett a fénykardozás

Ez fájni fog: bezárja angliai üzemét a japán autóóriás

Ez fájni fog: bezárja angliai üzemét a japán autóóriás

Jogosítvány nélkül is vezethető apró városi villanyautót mutatott be a Citroën

Jogosítvány nélkül is vezethető apró városi villanyautót mutatott be a Citroën

Kiszivárgott egy videó, minden látszik a szerdán érkező Galaxy S10-ből

Kiszivárgott egy videó, minden látszik a szerdán érkező Galaxy S10-ből

Nyolc éve kezdődött a Kadhafi-éra vége Líbiában

Nyolc éve kezdődött a Kadhafi-éra vége Líbiában

Ilyen egy tipikus káresemény, amire a casco sem gyakran fizet

Ilyen egy tipikus káresemény, amire a casco sem gyakran fizet