szerző:
life-style.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nehéz azoknak az öregedő sztároknak, akik a gyermekmentes éltet választották.

Nehéz azoknak az öregedő sztároknak, akik a gyermekmentes éltet választották. Meglehet már évtizedek óta túl vannak a gyermeknemzés ideális korán, mégis a mai napig magyarázkodniuk kell a médiának, arról, hogy miért választották ezt az életformát. Sokak szerint a gyermektelenség nem természetes állapot, így aki gyermek nélkül tengeti az életét, az sajnálatra méltóan tragikus vagy fura. Ezek egyike sem valami vonzó címke, amelyet a sztárok igyekeznek is elkerülni, ez pedig hathatós magyarázkodáshoz vezet. Némelyik saját múltjában találta meg a választ, mások komoly lélekbúvárkodást végeztek, hogy okokat találjanak. Nézzük a legérdekesebbeket.

Helen Mirren talán az egyetlen olyan celeb, aki élénken emlékszik arra a napra, amikor a gyermektelen végzete megpecsételődött. A 13 éves Mirrennek filmvetítést tartottak az iskolában a gyermekszüléssel kapcsolatban, de a film olyan drasztikus és nyers volt, hogy az inkább sokkolta, mintsem felvilágosította a tanulókat. Mirren két fiúosztálytársa el is ájult és a színésznő is alig bírta gyomorral:
„A filmvetítőn teljes közelképet láthattunk arról, ahogy egy nő vaginájából éppen kicsúszik a gyerek. Ez volt minden, amit mutattak, és az élmény annyira kikészített, hogy azóta semmire sem tudok ránézni undor nélkül, amely a gyermekszüléssel kapcsolatos” – mesélte a színésznő a Daily Mail oldalain és hozzátette, hogy az élmény talán azért maradt a számára ilyen lesújtó, mert Mirrenek az édesanyjával sem volt olyan kapcsolata, amely „kikúrálhatta” volna ebből a traumából.


A Szex és New York sztárját, Kim Cattrallt nem érte semmilyen trauma és egyáltalán nem szégyenli (már), hogy nincs gyermeke. Catrall egyszer az O, The Oprah Magazine-nak öntötte ki szívét arról, hogy évekig küzdött a gyerekvállalás gondolatával, még a férj nélküli spermabank módszeren is gondolkodott, mire megtörtént a felvilágosodás.
„Rájöttem, hogy a rám háruló nyomás azzal kapcsolatban, hogy gyereket kell szülnöm totálisan kívülről és nem belűről származik, tudtam, hogy nem vagyok kész az anyaságra, és hogy ez a tapasztalat nem része a mostani életemnek” – mesélte 2003-ban a sztár, aki azóta a harmadik férjét is elfogyasztotta, de a gyereknevelésről nem változtatta meg a véleményét, noha a barátai gyerekeivel és a családjában lévő gyerekekkel szívesen foglalkozik és fiatal színészpalántákat is szívesen patronál.


Ha már megemlítettük az Oprah magazint, hát Oprah Winfreyt is bevehetjük a gyermektelenek sorába, már csak azért is, mert az ő története igazán különleges. Az 56 éves tévésztár borzalmas szegénységben nőtt fel egy tinédzser anya gyermekeként, és ugyan soha nem tudta meg pontosan, hogy ki az apja, az egyik lehetséges jelölt a magáénak vallotta a kislányt és felnevelte. Winfreyt 9 éves korában megerőszakolták, 14 évesen teherbe is esett, ám kisfia nem sokkal születése után meghalt (ezt azt utóbbi információt Winfrey családja szivárogtatta ki, de a sztár nem kommentálta hivatalosan).
Winfrey saját bevallása szerint azért nem akart gyereket, mert nem volt anyja, akiről példát vehetett volna. A sztár úgy nyilatkozott az amerikai Extra TV-nek, hogy a dél afrikai leány iskolájának (South Africa's Oprah Winfrey Leadership Academy for Girls) a tanulóit számítja gyerekeinek. „Soha nem gondoltam arra, hogy gyereket akarok. Most hirtelen az akadémia miatt 152 lányom lett, és a következő évben még 75-öt várok hozzájuk, ez aztán a terhességi időszak!"

Oprah gyermekei

 A gyermektelenségről szóló sorozatunk első részét itt olvashatja, a gyermekvállalás általános kérdéseiről pedig ide kattintva tudhat meg többet.

"Mit szólna egy édes hármashoz?" - egy amerikai milliárdost is zaklatással vádolnak

"Mit szólna egy édes hármashoz?" - egy amerikai milliárdost is zaklatással vádolnak

Jó ötlet, ha az MNB ötletel a nyugdíjrendszer átalakításáról?

Jó ötlet, ha az MNB ötletel a nyugdíjrendszer átalakításáról?

Úgy gondolja, helyesen ül a kormánynál? Ellenőrizze le

Úgy gondolja, helyesen ül a kormánynál? Ellenőrizze le

Palkovics: Miért fenyegetném meg az Akadémia elnökét?

Palkovics: Miért fenyegetném meg az Akadémia elnökét?

Tangás férfi vonult végig a Tretyjakov-képtáron – videó

Tangás férfi vonult végig a Tretyjakov-képtáron – videó

Biztos, hogy ezt akarom érezni magamon?

Biztos, hogy ezt akarom érezni magamon?