szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Lehet, hogy eljött az ideje Sir Paul McCartney visszavonulásának - vélte keddi írásában egy neves brit publicista, aki a Beatles 70 éves egykori basszusgitárosának az uralkodó gyémántjubileumi ünnepségén és a londoni olimpia megnyitóján mutatott teljesítménye alapján jutott erre a következtetésre.

"Macca" az elmúlt hetekben kétszer is élő minikoncertet adott Londonban, olyan eseményeken, amelyeket világszerte milliárdnyi tévénéző követett figyelemmel.

II. Erzsébet királynő gyémántjubileuma - vagyis trónra lépésének 60. évfordulója - alkalmából júniusban négynapos központi ünnepségsorozatot rendeztek, és ennek fénypontja a Buckingham-palota előtti szuperkoncert volt, amelyet Sir Paul és zenekara zárt.

A londoni olimpia múlt pénteki monumentális - világszerte rendkívül nagy sikert aratott - megnyitórendezvényét is McCartney fellépése zárta.

Christopher Wilson, a brit publicisztika veteránja a keddi Daily Mailben azt írta: az olimpiai megnyitó McCartney-minikoncertje alatt az ex-Beatle énekét hallgatva hirtelen úgy érezte, mintha "egy korszak éppen a végéhez érkezne".

McCartney olyan ember, aki még most is napi késztetést érez mind magasabb csúcsok meghódítására, ám "az olimpiai megnyitóünnepség hegycsúcsa már túl magasnak bizonyult" számára, és két hónap alatt másodszor tett tanúbizonyságot arról, hogy előadóként jó eséllyel már túl van legszebb napjain - fogalmaz keddi írásában a brit publicista.

Wilson szerint McCartney hangja már a júniusi gyémántjubileumi koncerten is "bizonytalan volt és reszketeg", és mindez szomorú kontrasztban állt a 72 évesen is teljes énekesi képességei birtokában lévő Sir Tom Jones "érdes hangorkánjával".

Sir Paul az Olimpiai Stadionban - ahol szintén jelen volt a királynő - ismét csak küszködött a megfelelő hangok "eltalálásával".

Mindez felveti a kérdést: mennyire volt bölcs döntés a szervezők részéről McCartney meghívása, és mennyire volt bölcs Sir Paul részéről a meghívás elfogadása - írta a brit publicista, aki szerint "az utókor érdekében" is talán itt az ideje, hogy McCartney "szögre akassza híres Höfner basszusgitárját", és csatlakozzon a régi szép időket emlékeikben ápolók táborához.

Andrew Lloyd Webber azt se bánja, ha letartóztatják

Andrew Lloyd Webber azt se bánja, ha letartóztatják

Alföldi új darabját nem láthatják a középiskolások, ha megszavazzák a homofóbtörvényt

Alföldi új darabját nem láthatják a középiskolások, ha megszavazzák a homofóbtörvényt

Új temetői jármű: még neve sincs az utolsó utakat lebonyolító biciklinek

Új temetői jármű: még neve sincs az utolsó utakat lebonyolító biciklinek