szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Héliummal töltött meg százhúsz nagy lufit és úgy repült a magasba egy kanadai férfi. Csak a leérkezés volt kicsit problémásabb. Az egészet egy reklámkciónak szánta, de aligha jött be.

Százhúsz, héliummal töltött lufi segítségével, egyszerű kerti széken ülve emelkedett a magasba egy kanadai férfi, hogy így reklámozza üzletét. A 26 éves férfi a hétvégén emelkedett a Calgary fölé, ahol épp a világ legnagyobb rodeófesztiválját, a Stampedét tartották. 

A fesztivál felett ejtőernyővel kiugrott székéből, a nem várt szél miatt azonban elvétette a stadiont, és a fesztivál területén kívül ért földet, ahol már a rendőrség várta. Szabálysértés miatt vár rá büntetés. 

A nem mindennapi akcióval a férfi üzletét akarta reklámozni, de ez aligha sikerült, mert sem az ő, sem az üzlete neve nem került be a hírekbe.

 Mint elmondta, eredetileg helikopterből akart kiugrani, de egyetlen pilóta sem vállalta az akciót, mivel az adott területen repülési tilalom van érvényben. "Ezért saját magam emelkedtem a levegőbe, a repülésre ejtőernyős ugrásokkal gyakoroltam. Amikor leérkeztem, már ott várt egy mentőautó és a rendőrség" - mondta el a férfi. 

A hatóságok nem tartották viccesnek az akciót. "Nyilvánvalóan nem gondolt a székre, akár komolyan meg is sérülhetett volna valaki" - emelte ki az egyik rendőr. A kerti széket a férfi landolásától 65 kilométeres távolságban találták meg. Senki nem sérült meg.

Lemondott az MNB alelnöke

Lemondott az MNB alelnöke

A vízen is megemlékeztek a Hableány áldozatairól – videó

A vízen is megemlékeztek a Hableány áldozatairól – videó

Nem is a járvány miatt csúszik a debreceni BMW-gyár építése?

Nem is a járvány miatt csúszik a debreceni BMW-gyár építése?