szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A vitorlázó most tért vissza Hamburgba, de nem biztos, hogy vissza tud majd szokni a szárazföldi életbe.

A tengeren töltött négy és fél év után tért vissza szombaton Hamburgba a világot vitorlással megkerülő német nő, a 47 éves Mareike Guhr.

La Medianoche nevű speciális hajójával a vitorlázónő 45 ezer tengeri mérföldet, 83 340 kilométert tett meg 2012 óta, útja során 37 országot és 143 szigetet érintett. Élményeiről könyvben számol be. 

Alumíniumból készült, elsüllyeszthetetlennek és éghetetlennek mondott vitorlását azzal a feltétellel kapta meg a gyártótól, hogy útja egyes szakaszain vendégeket is magával visz, így világkörüli utazása során összesen 140 személy kísérte időszakosan. 

Hamburgba visszatérve Mareike Guhr azt mondta, bizonytalan, hogy vissza tud-e illeszkedni a szárazföldi létbe, a normál hétköznapok világába. Valószínűnek mondta, hogy egyszer majd újra elindul egy hasonló útra.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ipsos: Kevesen hisznek a gyors újranyitásban és egyre többen kérnek oltást

Ipsos: Kevesen hisznek a gyors újranyitásban és egyre többen kérnek oltást

A MÁV a járvány előtti utasforgalomra számít a nyáron a Balatonnál

A MÁV a járvány előtti utasforgalomra számít a nyáron a Balatonnál

Jordán Tamás: Nem születik több Törőcsik Mari

Jordán Tamás: Nem születik több Törőcsik Mari