szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ezzel a lépéssel tulajdonképpen az MLSZ szabályzatát tiporták sárba, pusztán politikai szándék miatt.

Néhány nappal ezelőtt megírtuk, hogy megszűnt a Soproni Vasutas focicsapat. A patinás, 97 éves klub gazdaságilag ellehetetlenült, a csapatot működtető cég több havi bérrel tartozott a játékosoknak és az edzőknek is. Az üggyel kapcsolatban a helyi független képviselő feljelentést is tett, mondván: a klub évente több tízmillió forint adófizetői pénzt kapott, ezért a csőd minimum gyanús.

Azóta viszont újabb gyanús történések zajlanak a soproni futball háza táján: az Index szúrta ki, hogy az SC Sopron felnőtt csapatát egyetlen éjszaka alatt megyei harmadosztályból a megyei első osztályba sorolták át – mindezt úgy, hogy a csapatot néhány nappal korábban, július 23-án sorolták be megye III.-ba, és a határozatban leszögezték, hogy – a szabályoknak megfelelően – a döntés után fellebbezésre nincs lehetőség.

Az SC Sopronnak a Vasutas megszűnése óta felnőtt csapata sem volt, de ez nem jelentett akadályt: más csapatoktól csábítottak át játékosokat, és létrehozták saját felnőtt csapatukat – írja a lap. Azután az SC Sopron csodával határos módon péntekről szombatra egyszer csak a megye egyben bukkant fel, ráadásul már a sorsolás is megtörtént, tehát a dolog semmiképpen nem lehet tévedés.

A felújított soproni stadion akkor sem maradt volna csapat nélkül, ha ez nem történik meg: a korábban kizárólag utánpótlás-neveléssel foglalkozó SC Sopron mellett ugyanis van egy másik helyi csapat, a megyei első osztályú SFAC 1900. Utóbbi azonban sok esetben hátrányban indul, mutat rá az Index cikke, a klub elnöke ugyanis jobbikos, míg az SC Sopron elnöke Csiszár Ákos fideszes önkormányzati képviselő, Fodor Tamás fideszes polgármester jó barátja. Az SC Sopron a városi stadion használati jogát is megszerezte, amit az SFAC is szeretett volna megkapni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Élesben Hiller Istvánnal: A tiltakozó diákok alkotóműhelyéből hoznánk létre egy új SZFE-t

Élesben Hiller Istvánnal: A tiltakozó diákok alkotóműhelyéből hoznánk létre egy új SZFE-t

Nyárra éledhet újra a szállodaipar, ha idejében feloldják a korlátozásokat

Nyárra éledhet újra a szállodaipar, ha idejében feloldják a korlátozásokat

Meghalt Walter Bernstein

Meghalt Walter Bernstein