szerző:
hvg.hu

Ezzel a lépéssel tulajdonképpen az MLSZ szabályzatát tiporták sárba, pusztán politikai szándék miatt.

Néhány nappal ezelőtt megírtuk, hogy megszűnt a Soproni Vasutas focicsapat. A patinás, 97 éves klub gazdaságilag ellehetetlenült, a csapatot működtető cég több havi bérrel tartozott a játékosoknak és az edzőknek is. Az üggyel kapcsolatban a helyi független képviselő feljelentést is tett, mondván: a klub évente több tízmillió forint adófizetői pénzt kapott, ezért a csőd minimum gyanús.

Azóta viszont újabb gyanús történések zajlanak a soproni futball háza táján: az Index szúrta ki, hogy az SC Sopron felnőtt csapatát egyetlen éjszaka alatt megyei harmadosztályból a megyei első osztályba sorolták át – mindezt úgy, hogy a csapatot néhány nappal korábban, július 23-án sorolták be megye III.-ba, és a határozatban leszögezték, hogy – a szabályoknak megfelelően – a döntés után fellebbezésre nincs lehetőség.

Az SC Sopronnak a Vasutas megszűnése óta felnőtt csapata sem volt, de ez nem jelentett akadályt: más csapatoktól csábítottak át játékosokat, és létrehozták saját felnőtt csapatukat – írja a lap. Azután az SC Sopron csodával határos módon péntekről szombatra egyszer csak a megye egyben bukkant fel, ráadásul már a sorsolás is megtörtént, tehát a dolog semmiképpen nem lehet tévedés.

A felújított soproni stadion akkor sem maradt volna csapat nélkül, ha ez nem történik meg: a korábban kizárólag utánpótlás-neveléssel foglalkozó SC Sopron mellett ugyanis van egy másik helyi csapat, a megyei első osztályú SFAC 1900. Utóbbi azonban sok esetben hátrányban indul, mutat rá az Index cikke, a klub elnöke ugyanis jobbikos, míg az SC Sopron elnöke Csiszár Ákos fideszes önkormányzati képviselő, Fodor Tamás fideszes polgármester jó barátja. Az SC Sopron a városi stadion használati jogát is megszerezte, amit az SFAC is szeretett volna megkapni.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Kipusztultak a szelídgesztenye-ültetvények, még drágább lesz a téli csemege

Kipusztultak a szelídgesztenye-ültetvények, még drágább lesz a téli csemege

"Simonka általában 45 százalékot kért vissza" - Polt Péter meggyanúsítaná a fideszest

"Simonka általában 45 százalékot kért vissza" - Polt Péter meggyanúsítaná a fideszest

Jöhet a panorámaadó Siófokon

Jöhet a panorámaadó Siófokon

Befenyítette az EU a Google-t, nem kis változások jönnek az Androidban

Befenyítette az EU a Google-t, nem kis változások jönnek az Androidban

Ezek a lakásfinanszírozási termékek lépnek az ltp-k helyére

Ezek a lakásfinanszírozási termékek lépnek az ltp-k helyére

Gázából megint rakétákkal támadnak a terroristák

Gázából megint rakétákkal támadnak a terroristák