szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A 16 csapatosra kibővített B divízióból három papíron erősebb ellenfél vár a magyar válogatottra 2020 őszén.

Elkészítette az UEFA a beosztást, ami alapján 2020. március 3-án majd kisorsolják a Nemzetek Ligája 2020/21-es csoportjait – írta meg a csakfoci.hu. Ennek az előttünk álló Eb-selejtezőkhöz még nincs köze, a 2020/21-es NL-ből majd a 2022-es vb-re lehet kijutni.

Az UEFA szintén ma döntött arról, hogy milyenek lesznek a világbajnokság selejtezői. A 10 csoportgyőztes kijut, a 10 csoportmásodik és a Nemzetek Ligájában két legjobb, a vb-re nem kijutott csapat lesz az a 12 válogatott, amely két egyenes kieséses kört játszik, így közülük 3 mehet a vb-re.

Az előző Nemzetek Ligájában Magyarország a harmadik legerősebb, C jelzésű divízióba került, és ugyan a csoportunkban csak a másodikok lettünk, ősszel váratlanul úgy döntött az UEFA, hogy átalakítja a rendszert, így mi is feljutottunk a B divízióba. Ennek viszont a leggyengébb csapatai között vagyunk, így egész biztos, hogy három, papíron erősebb ellenfelünk lesz. A 16 csapatot négy csoportra bontják, mindegyik csoportban 1-1 csapat lesz az első, a második, a harmadik és a negyedik kalapból is.

A B divízió kiemelése:

Első kalap: Oroszország, Ausztria, Wales, Csehország

Második kalap: Skócia, Norvégia, Szerbia, Finnország

Harmadik kalap: Szlovákia, Törökország, Írország, Észak-Írország

Negyedik kalap: Bulgária, Izrael, Magyarország, Románia

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Újabb ingyenes online ármeghatározó segít megbecsülni a lakás értékét

Újabb ingyenes online ármeghatározó segít megbecsülni a lakás értékét

Holtan találtak egy idős nőt Hegymegen

Holtan találtak egy idős nőt Hegymegen

Durván megdrágul a veszprémi tömegközlekedés

Durván megdrágul a veszprémi tömegközlekedés